Masový vrah Breivik si vo väzení zmenil meno

NETKY.SK • 9 Jún 2017, 19:25 • 2 min
Masový vrah Breivik si vo väzení zmenil meno

KODAŇ - Anders Breivik, nórsky masový vrah, ktorý v roku 2011 zabil 77 ľudí, si zmenil meno.

slovakia

left justify in out

Ako informujú nórske médiá, po novom sa volá Fjotolf Hansen. Zmenu vykonali oficiálnou cestou v Národnom registri, ktorý eviduje informácie o nórskych občanoch, informovala v piatok agentúra AP.

Breivik, najhorší masový vrah v histórii Nórska, ktorý si odpykáva 21-ročný trest odňatia slobody, minulý rok zažaloval nórsky štát, ktorý podľa neho nedodržiava jeho ľudské práva. Nórsky Najvyšší súd (Hoeyesterett) však vo štvrtok rozhodol, že k žiadnemu porušovaniu jeho ľudských práv nedochádza.

Podľa Breivikovho výkladu Nórsko porušuje jeho ľudské práva okrem iného tým, že ho väzní na samotke. To ho údajne veľmi poškodzuje a dokonca ho to podľa jeho vlastných slov ešte viac utvrdzuje v jeho inklinácii k neonacistickému svetonázoru. Porušením Breivikových ľudských práv bolo podľa neho aj to, že mu v minulosti spútavali ruky a musel sa nahý podrobovať prehliadkam.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies