Dvíhal predčasne ruky, a to sa mu stalo osudným

NETKY.SK • 5 Október 2020, 16:46 • 2 min
Dvíhal predčasne ruky, a to sa mu stalo osudným

BELGICKO - Na záver 106. ročníka najstarších monumentálnych pretekov Liége-Bastogne-Liége Julian Alaphilippe len tak ľahko nezabudne. Sám vraví, že nesmie zabudnúť, ale poučiť sa. Z pozície takmer istého víťaza sa za pár sekúnd zosunul na druhé a napokon až piate miesto. Mohli za to jeho predčasné oslavy.

slovakia

left justify in out

Mal prísť pohodlne do cieľa 
Francúz jazdiaci v dúhovom drese majstra sveta, ktorý si vybojoval pred týždňom v talianskej Imole, v skupinke piatich lídrov nasadil po bezmála 260 km k záverečnému finišu a papierové predpoklady tvrdili, že ho nemal nikto zdolať. Zdalo sa, že prognózy sa aj vyplnia a 27-ročný Alaphilippe ovládne druhý monument vo svojej kariére. 

 

img

 

Koniec pre Belgičana ako zo zlého sna 

Lenže tešiť sa s rukami nad hlavou sa začal príliš skoro a doslova na cieľovej čiare ho predstihol Slovinec Primož Roglič. Na dôvažok jazdec tímu Deceuninck - Quick Step prišiel aj o druhé miesto, keďže rozhodcovia si všimli jeho agresívny spôsob jazdy voči švajčiarskemu súperovi Marcovi Hirschimu a odsunuli ho na koniec elitnej skupiny, ktorá prišla do cieľa. Alaphilippe teda skončil až piaty.

 

 

Priznal si 2 chyby
"Urobil som dve chyby. Na zázname som si to pozrel, ako som sa odchýlil od priameho smeru a vybočil z dráhy. Vôbec si však neuvedomujem, ako sa to stalo. Druhou chybou bolo, že som príliš skoro zdvihol ruky. Stalo sa to prvýkrát v mojej kariére a myslím si, že aj naposledy. Dávam však prednosť poklesu o niekoľko priečok v konečnom poradí z druhého miesta ako by to malo byť z prvého," uviedol Julian Alaphilippe, cituje ho špecializovaný portál Cyclingnews.

 

Spravodlivý trest
Na otázku, či považuje rozhodnutie o jeho treste za spravodlivé, odpovedal - rozhodne áno. "Mrzí ma, že sa to stalo. Nemám nič, čím by som to ospravedlnil. Je mi to úprimne ľúto, lebo to nie je spôsob, akým riešim veci v pretekoch. Už sa to nestane," sľúbil francúzsky univerzál.

 

Ako majster sveta cítil tlak 
Alaphilippe veľmi túžil po víťazstve na pretekoch, ktoré sú známe pod prívlastkom "La Doyenne", čiže Stará dáma. Uvedomoval si, že má dobrú formu, aj keď cítil tlak z toho, že prvýkrát bol oblečený v dúhovom drese majstra sveta.

 

img

 

Zároveň uznal kvality víťazného Rogliča. "Užíval som si to. Škoda, že sa to udialo na takých dôležitých pretekoch. Máme však skvelého víťaza a tým je Primož Roglič," zhodnotil Alaphilippe.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies