Respiračné ochorenia zatvorili v Trnavskom kraji sedem škôlok

NETKY.SK • 2 November 2022, 09:00 • 2 min
Respiračné ochorenia zatvorili v Trnavskom kraji sedem škôlok

TRNAVA - Posledný októbrový týždeň priniesol z pohľadu výskytu chrípkových ochorení v Trnavskom kraji mierny pokles chorobnosti na akútne respiračné ochorenia (ARO) spolu s ochorením COVID-19 o 5,5 percenta a nárast chorobnosti na chrípke podobné ochorenia o 13,3 percenta.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom riaditeľ Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave Tomáš Hauko. Respiračné ochorenia zatvorili v kraji sedem škôlok. Chrípka a jej podobné ochorenia tvorili zhruba 25 percent ARO. Celkovo zaznamenali v Trnavskom kraji 5867 prípadov ARO, chorobnosť sa pohybovala na úrovni 2154 chorých na 100.000 obyvateľov. Pri chrípke bola chorobnosť 540 na 100.000 obyvateľov. "Z hľadiska stupňa intenzity výskytu je chrípka v kraji na úrovni sporadického výskytu. Z dôvodu lokálnych epidémií ARO muselo byť uzatvorených sedem materských škôl – po dve v okresoch Piešťany, Galanta, Dunajská Streda a jedna v okrese Skalica," informoval Hauko. Chorým sa asi v 3,5 percentách nahlásených ochorení skomplikoval priebeh najčastejšie zápalom prínosových dutín. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona