Martinová má povolenie opustiť kláštor, kde sa skrýva pred svetom

NETKY.SK • 14 August 2014, 16:44 • 2 min
Martinová má povolenie opustiť kláštor, kde sa skrýva pred svetom

BRUSEL - Michelle Martinová, bývalá manželka belgického pedofilného vraha Marca Dutrouxa, bude môcť opustiť kláštor v dedine Malonne na juhu Belgicka.

slovakia

left justify in out

Jej budúca adresa zatiaľ nie je známa, uviedol dnes denník Le Soir.
     

Martinová, ktorá bola odsúdená na 30 rokov za mrežami za napomáhanie a zatajovanie zločinov svojho muža, sa do kláštora klarisiek neďaleko valónskej metropoly Namur dostala pred dvoma rokmi, keď súd vyhovel jej žiadosti o predčasné prepustenie z väzenia.
     

Dutrouxova exmanželka využila platnú belgickú legislatívu, keď po uplynutí polovice výkonu trestu požiadala o podmienečné prepustenie na slobodu so zdôraznením, že nebude hrozbou pre spoločnosť a utiahne sa do kláštora. Jej pôvodný zámer ubytovať sa v kláštore vo Francúzsku nevyšiel, nakoniec ju prichýlil rád klarisiek v Malonne.   
     

"Pani Martinová dostala povolenie na zmenu bydliska. Musí sa pripraviť na sťahovanie, ktoré potvrdil kláštor klarisiek, pričom jej povinnosťou je nájsť si náhradné ubytovanie," oznámila generálna prokurátora v belgickom meste Mons. 
     

Martinová zmení bydlisko aj preto, že rád klarisiek už dávnejšie avizoval, že opustia kláštor v Malonne, ale presný dátum ich odchodu nie je známy. Martinová naznačila, že netúži sprevádzať klarisky na nové pôsobisko, jej nová adresa však bude musieť byť takisto dobre chránená. Úrady zatiaľ z dôvodu Martinovej bezpečnosti neprezradili, kde by mohol byť jej nový domov. Poriadkové sily chcú predísť nepokojom a občianskym protestom, k akým došlo pred dvoma rokmi v Malonne a v Namure.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies