Martino nie je lekár, počká si na Messiho výsledky

NETKY.SK • 11 November 2013, 11:41 • 2 min
Martino nie je lekár, počká si na Messiho výsledky

MADRID - Štvornásobný najlepší futbalista planéty Lionel Messi z FC Barcelona sa v nedeľu na ihrisku Betisu Sevilla (4:1) opäť zranil a v klube si budú musieť počkať na rozsah tejto zdravotnej indispozície.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný Argentínčan odkrivkal z ihriska už po 20 minútach pre problémy so zadným stehenným svalom ľavej nohy, bolo to pre neho už tretie zranenie v tejto sezóne.

"Toto nemá nič spoločné s jeho predchádzajúcimi problémami, pretože vtedy išlo o pravú nohu. Nie som lekár, takže si budem musieť počkať na výsledky vyšetrení. Musíme sa s ním tiež pozhovárať, ide o tretie zranenie v krátkom časovom úseku a určite to nemá ľahké po psychickej stránke," povedal tréner FC Barcelona Gerardo Martino. Päťdesiatročnému koučovi Kataláncov je jasné, že Messiho absenciu nebude pri prípadných zlých výsledkoch môcť používať ako výhovorku. "Máme v kádri najlepšieho hráča na svete, ale takisto štyroch či piatich z ďalších šiestich či siedmich najlepších. Absencia Messiho by nemala byť ospravedlnením za to, že sme prehrali," dodal argentínsky kormidelník. 

Lionel Messi počas nadchádzajúceho asociačného termínu pravdepodobne vynechá priateľské stretnutia v drese Argentíny proti Ekvádoru a Bosne a Hercegovine. So zraneniami sa trápi od aprílového zápasu Ligy majstrov proti Parížu St. Germain. Do súťažného diania sa vrátil už o desať dní neskôr a pomohol "Barce" postúpiť do semifinále LM. 

Uplynulá sezóna 2012/2013 sa však preňho definitívne skončila, keď si v májovom zápase proti Atléticu Madrid obnovil predmetné zranenia. Rodák z Rosaria mal svalové problémy aj v tejto sezóne, nedohral pre ne augustové stretnutie s Atléticom Madrid a septembrový duel s Almeríou. Následne sa mu po návrate na trávniky nedarilo strelecky chytiť, podľa štatistikov to bola jeho najdlhšia gólová ligová impotencia za ostatné dva roky. 

Fenomenálny Argentínčan nebol jediný, kto mal v nedeľu problémy. V 80. min zišiel z ihriska aj dvojgólový strelec Cesc Fábregas s podozrením na zranenie kolena. Stredopoliar však stále dúfa, že bude schopný pomôcť Španielsku v blížiacich sa prípravných dueloch proti Rovníkovej Guinei a Juhoafrickej republike. "Nebude to vážne. V minulosti som sa zranil na tom istom mieste a pauzoval som s tým tri mesiace, takže som si radšej doprial oddych. Leo predvádza na ihrisku výbušný štýl hry. Možno bude lepšie, keď si nejaký čas nezahrá, aby si to poriadne doliečil. Niečo podobné sa stalo aj mne a je to veľmi frustrujúce," povedal Fábregas. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies