Martin Harich pokrstil svoj štvrtý štúdiový album Mapy

NETKY.SK • 5 Október 2017, 09:34 • 2 min
Martin Harich pokrstil svoj štvrtý štúdiový album Mapy

BRATISLAVA - Slovenský spevák Martin Harich pokrstil v stredu večer v jednom z bratislavských kníhkupectiev svoj štvrtý album Mapy.

slovakia

left justify in out

Novú štúdiovku celú vymyslel a nahral na cestách. „Spevy som nahrával poväčšine mimo štúdia, kade-tade po svete. Na albume je totiž 15 skladieb a ja som si dlho lámal hlavu nad tým, ako to urobiť farebne. Začal som tým, čo mi je prirodzené a proste som nahrával tam, kde som uznal za vhodné. Či už to bol karavan na severe Nemecka, kam ma zavolal chlapík, ktorý ma počul hrať na ulici, hotelové izby alebo staré opustené haly, ktoré majú nenahraditeľnú akustiku ... Je rok 2017 a možnosť nahrávať mimo štúdia beriem ako nový rozmer hudby. Aj keď som na začiatku nevedel do čoho idem,“ zasmial sa spevák.

Album dostal názov z viacerých dôvodov. „Jeho myšlienkou sú 'mapy' v dvoch zmysloch slova. Prvým je samotný fakt, že album vznikal na cestách a druhým je myšlienka, že každý krôčik, ktorý na našej ceste životom urobíme, sa akoby zapíše do jednej medziľudskej 'mapy'. To len tak v skratke ... Túto myšlienku som rozvinul aj v malej knižke, ktorú som napísal o tom, ako, kde a prečo to celé vlastne vzniklo,“ uviedol Harich.

Energia, ktorú vložil do albumu, sa mu v týchto dňoch podľa vlastných slov vracia vo veľkom späť. „Album sa pomaly dostáva do tých správnych uší. Som veľmi vďačný, že napriek tej obrovskej 'mape' hudby, ktorá vždy na jeseň vychádza, sa každým dňom teším milým a príjemným názorom. Potešili ma aj recenzie z Prahy. Pár ľudí sa ma dokonca spýtalo, kde sa to kupuje. Mám z toho radosť,“ poznamenal 22-ročný rodák z Liptovského Mikuláša.

Za krstnú mamu si spevák zvolil Simu Martausovú. „Rozhodol som sa tak kvôli jej energii. Robí veci srdcom, samozrejme, vrátane jej hudby a to si na ľuďoch veľmi vážim,“ priblížil Harich.

Album uviedli do života kávovými zrnami. „Tomuto nápoju som v poslednej dobe veľmi prepadol. Z každej mojej cesty si nejakú prinesiem. Baví ma, ako sa vyvíja môj vzťah ku káve. Prirovnal by som to k tomu, ako sa vyvíja aj môj pohľad na hudbu ... Na začiatku som ju veľa 'cukril' a pridával som do nej kadejaké 'srandičky'. S kávou to mám rovnako. Čím som starší, tým menej zbytočností do nej pridávam,“ uzavrel spevák, ktorý počas krstu zaspieval i niekoľko skladieb z novej štúdiovky. Všetky piesne z albumu predstaví na koncertnom turné, ktoré štartuje už dnes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies