Maroš Šefčovič by sa rád vrátil na pôdu Európskej únie ako eurokomisár

NETKY.SK • 4 Apríl 2019, 13:51 • 2 min
Maroš Šefčovič by sa rád vrátil na pôdu Európskej únie ako eurokomisár

BRUSEL - Maroš Šefčovič, podpredseda Európskej komisie (EK) pre energetickú úniu, sa bude opäť uchádzať o post eurokomisára. Záleží to však podľa neho hlavne na tom, ako bude vyzerať po eurovoľbách parlament a či bude vládou SR na tento post vôbec nominovaný.

slovakia

left justify in out

"Celý ten harmonogram bude závisieť od toho, ako dopadnú voľby do Európskeho parlamentu, v akom zložení bude fungovať, ako rýchlo sa vyskladá proeurópska väčšina." 

 

"Takisto, kto bude novým predsedom EK a ten ako designovaný predseda bude žiadať jednotlivé vlády o nominačné listy, kde bude musieť vláda SR rozhodnúť, koho nominuje. Ja túto ambíciu mám. Budem zvedavý, či ma vláda SR opäť bude navrhovať na post eurokomisára. Ak by to tak bolo, budem sa o tento post uchádzať," povedal v stredu eurokomisár.

 

img

 

Negatívnych ohlasov sa pri uchádzaní o funkciu Šefčovič neobáva. Poznamenal, že je v nich rekordér, pretože ho "grilovali už štyrikrát". Doplnil, že vypočutia sú zamerané na odbornú pripravenosť. "Bude záležať na tom, aké portfólio dostanem. Myslím si, že ak by mal byť negatívny faktor to, že verím v Boha, vyznávam tradičné hodnoty a rešpektujem Ústavu SR, tak si myslím, že potom by to vrhalo veľmi zvláštne svetlo aj na Európsky parlament," pripomenul.

 

Hodnotenie výsledku prezidentských volieb v Smere-SD chce nechať na vnútrostranícku diskusiu, ktorej nie je súčasťou. "Po každých významných voľbách je dobré, aby si lídri strany vydiskutovali, ako to vyhodnotiť, ako ďalej postupovať. Doposiaľ si to vedenie strany vedelo vždy vydiskutovať medzi sebou."

 

img

 

Na pôde Európskej komisie kolegom Šefčovič hovoril aj o nadchádzajúcej prezidentke SR Zuzane Čaputovej. "Povedal som, že je dobré, že ženy na Slovensku majú takéto vysoké ambície. Bolo to pozitívne prijaté, že ženy na Slovensku sa dokázali takto presadiť," povedal.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies