Marks & Spencer sa po 10 rokoch vrátil do Paríža

NETKY.SK • 26 November 2011, 03:02 • 2 min
Marks & Spencer sa po 10 rokoch vrátil do Paríža

Marks & Spencer sa po 10 rokoch vrátil do Paríža

slovakia

left justify in out

img

Britská spoločnosť Marks & Spencer otvorila dnes v Paríži svoj prvý obchod, a to 10 rokov potom, čo z hlavného mesta Francúzska za veľkých protestov odišla. Najväčší predajca odevov v Británii otvoril svoj vlajkový obchod s rozlohou 1400 štvorcových metrov na prestížnom bulvári Champs-Elysees. Urobil tak mesiac potom, ako spustil internetovú stránku vo francúzštine.

Spoločnosť oznámila, že plánuje uplatňovať stratégiu označovanú ako "bricks and clicks", čo znamená kombináciu nových kamenných obchodov a ponuky cez internet.

M&S zatvorila všetkých svojich 18 obchodov vo Francúzsku v roku 2001, čo viedlo k prepusteniu 1650 zamestnancov a nezaobišlo sa bez pouličných protestov. V súčasnosti sa na francúzsky trh vracia a oznámila, že okrem dnes otvoreného obchodu plánuje v najbližšom období otvoriť aj ďalšie tri.

Zdroj: TASR/BBC



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies