Marinčin sa teší na reprezentáciu: Urobím všetko pre to, aby sme víťazili

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 13:15 • 2 min
Marinčin sa teší na reprezentáciu: Urobím všetko pre to, aby sme víťazili

BRATISLAVA - Obranca Martin Marinčin je po Markovi Daňovi a Andrejovi Sekerovi tretím hráčom zo zámorskej NHL, ktorý sa pred májovými majstrovstvami sveta zapojil do spoločnej prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie. Trénerovi Zdenovi Cígerovi sa hlásil v utorok popoludní. Pôvodne sa mal k tímu pridať už pred týždňom, no choroba ho pripútala na lôžko.

slovakia

left justify in out

"Konečne som zdravý. Som pripravený, už som bol aj na ľade trochu sa rozhýbať. Mal som dlhšiu pauzu, ktorá mi padla vhod. Trochu som prechladol, keďže som v Toronte podcenil oblečenie. Chytilo mi hrdlo, ale už je všetko v poriadku," ozrejmil svoj krátky výpadok 24-ročný Košičan, ktorý na klubovej úrovni pôsobí v Toronte Maple Leafs. Počas choroby sledoval Marinčin duely Slovákov vo Francúzsku iba na diaľku. "Mal som veľkú chuť sa pripojiť k tímu. Je veľmi ťažké pozerať sa na chlapcov, keď ležíte doma chorý v posteli," povedal.


V reprezentácii SR je aktuálne až jedenásť obrancov, čo mladý bek vníma ako pozitívum. "Čím je väčšia konkurencia, tým je to lepšie pre tím. Každý bojuje o miesto a chce sa dostať na majstrovstvá sveta. Celkovo ide o mladé mužstvo, čo je pozitívna zmena. Prichádzam doň s tým, že chcem predvádzať svoj hokej a plniť určený systém. Chcem odviesť stopercentnú robotu. Z prvého stretnutia s trénerom Cígerom som mal dobrý pocit. Zatiaľ sme prehodili iba pár slov. Viem, že bol veľmi dobrý hokejista," poznamenal Martin Marinčin pred utorkovým tréningom.


Mladý obranca má za sebou špecifickú sezónu v zámorí. V jej úvode dostával iba minimum šancí, často sedel iba na tribúne. Neskôr však nastal zlom a neraz strávil na ľade cez 20 minút, raz dokonca bez pätnástich sekúnd až tridsať minút. Bol v dobrej forme a dostával za to odmenu v podobe priestoru na hracej ploche. "Stále sa v tom udržiavam, snažím sa byť pozitívne naladený a robiť všetko pre to, aby to išlo. Uvidíme, koľko dostanem priestoru v reprezentácii. Urobím všetko pre to, aby sme víťazili," reagoval Marinčin a plynule pokračoval:

 

"Od začiatku sezóny som bol pripravený, aj keď som hral iba sedem minút. Vedel som totiž, že hokej viem hrať. Len som čakal na šancu a keď prišla, tak som ju využil. Neprekvapila ma dôvera v závere sezóny. Boli tam hráči ako Phaneuf či Roman Polák, ktorí sú starší a mali viac šancí. Každý deň som na sebe pracoval a čakal som na príležitosť. Keď som nehral, tak mi dosť pomáhala priateľka, rodičia a brat. Najbližší stále boli pri mne a podporovali ma. Stále som veril, že môj čas príde, dostanem šancu a budem hrať."


Marinčinovi sa síce v Toronte skončila zmluva a o novej ešte nerokoval, z toho si však nerobí ťažkú hlavu. "Rád by som v klube zostal. Sedí mi tréner a jeho práca a cítim, že som sa zase o niečo zlepšil," hovorí. V organizácii Maple Leafs mu pred odchodom do Európy dali pár rád, na čom by mal popracovať. "Mal by som trochu pribrať, budem to riešiť. A zlepšiť by som mal strelu na bránku," poznamenal.

 

Hlavný kouč Mike Babcock sa na Marinčina príde pozrieť aj v máji na MS do Ruska. "Šampionát bude pre mňa aj boj o novú zmluvu. Idem tam však najmä s tým, aby som hral čo najlepšie za Slovensko a výsledky boli pozitívne," myslí si mladý obranca.


V závere aktuálneho týždňa čakajú na Slovákov dva prípravné zápasy proti Dánom. "Chceme vyhrať obe stretnutia. Ide však o prípravu a musíme sa do toho dostať. Najdôležitejšie budú majstrovstvá sveta. Všetci si musíme uvedomiť, kde sme a o čo bojujeme. Každý sa chce dostať na šampionát," dodal Marinčin.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies