Marian K. sa plánoval pred svojím uväznením stretnúť s ústavným sudcom

NETKY.SK • 4 Máj 2020, 20:37 • 2 min
Marian K. sa plánoval pred svojím uväznením stretnúť s ústavným sudcom

BRATISLAVA - Obžalovaný z vraždy investigatívneho novinára a ekonomických trestných činov, plánoval krátko pred uväznením stretnutie s ústavným sudcom Mojmírom Mamojkom. Chystal tiež diskreditáciu vyšetrovateľa Jaroslava Lásku, ktorý riešil prípad zmeniek televízie Markíza.

slovakia

left justify in out

Známosti so sudcami 

S týmto zistením dnes prišlo Investigatívne centrum Jána Kuciaka a informuje o tom na svojom webe. Centrum uvádza, že Marian K. si dlho udržiaval vplyv aj vďaka známostiam so sudcami, Mamojka vzťah s podnikateľom dlhodobo popiera. V novej Threeme pochádzajúcej z takzvanej Kočnerovej knižnice je podľa ICJK ďalší dôkaz, že k sebe môžu mať bližšie, ako vplyvný sudca pripustil.

 

img

 

Obsah správy 

"Týždeň predtým, ako NAKA zadržala Mariana K., poslal svojej milenke Miram Hatinovej správu: ‚Miláčik, myslíš, že by si ma mohla niekam odviezť?' Hatinovej nejasná žiadosť nestačila a písala mu, nech je konkrétnejší. Marian K. odpovedal: ‚Prišiel by som cca 10:00, 11:15 by sme išli za pánom Mamojkom ku Sencu, tam ma počkáš cca 15 min a ideme späť. Nemôžem ísť k sudcovi Ústavného súdu svojím autom a aj telefón nechám v mojom aute.' Či plánované stretnutie vyšlo a čoho sa týkalo, už známe nie je," píše ICJK.

 

img

 

Bol odpočúvaný
Mamojka v spomínanej predošlej komunikácii, ktorú uviedol aj nemenovaný slovenský denník tvrdil, že sa neuskutočnila a že podnikateľ od neho chcel obchodno-právnu radu. Ich správy zo 4. júna zachytila polícia, ktorá Mariana K. monitorovala. Napísali si, že sa stretnú u Mamojku doma, ale neskôr, keďže sudca bol práve v Košiciach, kde je sídlo ústavného súdu. Mamojka býva v dedine pri Senci. Marian K. sa s milenkou dohadoval, že ho za Mamojkom odvezie 14. júna.

 

"Keď Mariana K. obvinili pre kauzu falšovania zmeniek TV Markíza, zrejme sa spoliehal na to, že ústavný súd vyhovie jeho sťažnosti proti vzatiu do väzby. V motáku z väzby, ktorý zachytila polícia, uviedol: ‚Chcem vedieť, prečo zlyhal Mamojka. RF to mal vybaviť!'" dopĺňa investigatívne centrum.

 

img

 

Spojitosť s politickou stranou 
Mamojka je bývalým poslancom Smeru. O tom, že mal vo veci Mariana K. "niečo urobiť", vypovedal aj svedok Peter Tóth. Samotný Mamojka to poprel. K aktuálnym zisteniam sa podľa ICJK od minulého týždňa nevyjadril, hovorkyňa ústavného súdu uviedla, že sa jej ho nepodarilo skontaktovať.

Nová Threema je súčasťou dát v Kočnerovej knižnici. Prevádzkuje ju medzinárodná organizácia investigatívnych novinárov OCCRP, ktorej členom je aj ICJK.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies