Biden nazval Trumpa a jeho stúpencov polofašistami

NETKY.SK • 2 September 2022, 09:31 • 2 min
Biden nazval Trumpa a jeho stúpencov polofašistami

HARRISBURG - Súčasný americký prezident tiež uviedol, že Donald Trump a jeho prívrženci sú hrozbou pre demokraciu.

slovakia

left justify in out

„Dlho sme si hovorili, že americká demokracia je zaručená. Ale nie je. Musíme ju brániť. Chrániť ju. Postaviť sa za ňu. Každý jeden z nás. Donald Trump sa snaží našu krajinu posunúť späť do temných dôb," povedal Biden počas prejavu v americkom štáte Pensylvánia. Keďže väčšina verejnosti v Amerike začína stáť na strane bývalého prezidenta, musel Joe Biden svoj prejav viackrát prerušiť pre hlučný a značný nesúhlas prítomných. 

 

img

 

Jeden z najvyšších predstaviteľov republikánov, Kevin McCarthy, uviedol, že týmto prejavom súčasný americký prezident „vážne zranil dušu Ameriky." Podobný prejav mal Joe Biden aj v Independence Hall vo Philadelphii, kde svoju rétoriku zjemnil, keď vyhlásil, že neodsudzuje všetkých 74 miliónov Američanov, ktorí pred dvoma rokmi volili Trumpa. 

 

„Pravdou ale je, že dnes stranu republikánov ovládajú ľudia, ktorí sú extrémistami a ich správanie môžem označiť za polofašizmus. Sú teda priamou hrozbou pre našu krajinu," poznamenal súčasný americký prezident. 

 

img

 

McCarthy od Bidena žiada, aby sa za tieto svoje prejavy americkému ľudu verejne ospravedlnil. Tiež uviedol, že Biden, ktorý mal v kampani „plné ústa toho, ako spojí a zjednotí Ameriku", rozvrátil v priebehu dvoch rokov americkú spoločnosť tak, ako sa to nepodarilo nikomu predtým. 

 

Ako sme vás včera informovali, republikáni chystajú na Joe Bidena žalobu, ktorá sa má týkať vojnových zločinov a vlastizrady.

 

Viac si môžete prečítať tu: Bidenovi hrozí obžaloba z vojnových zločinov!
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies