Mapy približujú premeny Bratislavy počas stáročí

NETKY.SK • 20 Júl 2010, 07:31 • 2 min
Mapy približujú premeny Bratislavy počas stáročí

Mapy približujú premeny Bratislavy počas stáročí

slovakia

left justify in out

img

Deväť veľkoplošných máp, ktoré zachytávajú premeny Bratislavy v priebehu stáročí a predstavy jej možnej podoby v budúcnosti, ponúka výstava vo verejnej školskej knižnici na Prokofievovej ulici v Bratislave-Petržalke.
Podujatie potrvá do 5. septembra a dnes ho otvorili za prítomnosti petržalského starostu Milana Ftáčnika a riaditeľa petržalskej knižnice Ernesta Husku. Dušan Bada z Občianskeho združenia (OZ) Bratislavské ostrovy, ktoré sa podieľalo na príprave akcie, povedal pre médiá, že budúcnosť mesta treba riešiť na sto rokov, nie ju meniť každých päť rokov. "Správna budúcnosť môže byť len ekologická. Znie to trošku naivne, ale treba prejsť na dôslednú ekologizáciu," mieni Bada.
Návštevníci expozície sa môžu zapojiť do ankety pod názvom "V akej Bratislave chceme žiť?". Jej cieľom je získať názory verejnosti o tom, akým smerom by sa malo rozvíjať hlavné mesto. Závery budú môcť byť použité pre vznik dlhodobej vízie rozvoja Bratislavy, informoval petržalský hovorca Ľubomír Andrassy. Riaditeľ knižnice a zároveň mestský poslanec Ernest Huska pre TASR povedal, že anketu bude vyhodnocovať tím autorov, ktorí mapy nakreslili a o jej výsledkoch sa bude komunikovať s budúcim bratislavským primátorom a mestskými poslancami.
Výstava sa z knižnice presunie do priestorov magistrátu a potom do mestských častí. Pripravili ju mestská časť Petržalka, hlavné mesto Bratislava, občianske združenie Bratislavské ostrovy a Miestna knižnica Petržalka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies