MAPA Na týchto miestach polícia umiestni radary

NETKY.SK • 5 Február 2016, 16:32 • 2 min
MAPA Na týchto miestach polícia umiestni radary

BRATISLAVA – Ministerstvo vnútra plánuje na slovenských cestách vytvoriť 1341 kontrolných bodov, na ktorých budú kamery a radary sledovať dopravné priestupky. Prvých 739 kontrolných bodov je už schválených a môžete sa pozrieť, kde sa budú nachádzať a čo budú sledovať.

slovakia

left justify in out

O umiestnení radarov sme vás už informovali na začiatku roka. Minister vnútra prezradil, kde budú nové radary umiestnené. „Dôraz kladieme na cesty prvej triedy. A tam, kde sú najčastejšie ťažké dopravné nehody," povedal minister vnútra Robert Kaliňák. Polícia chce takto znížiť nehodovosť.

 

Ministerstvo vnútra vypísalo verejnú súťaž v hodnote 140 miliónov, ktorý má v úvode pozostávať zo 739 kontrolných bodov, ktorých neskôr pribudne takmer raz toľko.

 

Mapa, 739 kontrolných bodov a aké priestupky budú sledovať

 

 

 

Počty kamier v jednotlivých krajoch:

Bratislavský: 110
Trnavský: 88
Trenčiansky: 76
Nitriansky: 68
Žilinský: 83
Banskobystrický: 95
Košický: 96
Prešovský: 123

 

Radarov bude teda dokopy zatiaľ 739, z toho takmer polovica - 360bude slúžiť na meranie rýchlosti. Z nich bude 200 trvalo umiestnených a 160 pohyblivých. Kaliňák však povedal, že Ministerstvo vnútra bude mapu radarov aktualizovať podľa ich pohybu.

 

Všetky pristupky, ktoré radary zachytia sa budú posielať do Centra dopravných informácií, ktoré ministerstvo plánuje zriadiť v Banskobystrickom kraji. Centrum potom v rámci inštitútu objektívnej zodpovednosti pošle vlastníkovi vozidla všetky informácie.

 

Ak vodič zaplatí 2/3 pokuty do 15 dní, pokuta sa automaticky považuje za uhradenú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies