Manželka kanadského premiéra Trudeaua nezvláda veľký objem korešpondencie

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 06:31 • 2 min
Manželka kanadského premiéra Trudeaua nezvláda veľký objem korešpondencie

OTTAWA - Manželka liberálneho kanadského premiéra Justina Trudeaua sa stala terčom útoku opozičných politických strán a sociálnych médií po tom, ako vyslovila žiadosť o ďalších zamestnancov, ktorí by jej pomohli organizovať oficiálne povinnosti vyplývajúce z jej aktuálnej spoločenskej pozície. Informovala o tom v pondelok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Sophie Grégoireová-Trudeauová (41) sa pre quebecký denník Le Soleil posťažovala, že nemá kanceláriu a na oficiálnu korešpondenciu odpovedá od kuchynského stola. Doplnila, že sa cíti byť zahltená všetkými ponukami a požiadavkami na vystúpenie alebo pomoc pri organizovaní kampaní, ktoré dostáva od rôznych charitatívnych skupín a spolkov.


Upozornila, že s celou oficiálnou agendou prvej dámy Kanady jej pomáha iba jeden asistent a okrem toho musí vychovávať tri deti. "Veľmi rada by som chcela byť všade, ale nemôžem," povedala pre Le Soleil. "Mám tri deti a manžela, ktorý je premiérom. Potrebujem pomoc. Potrebujem tím, aby mi pomohol slúžiť ľuďom," uviedla.


Premiérov hovorca Olivier Duchesneau potvrdil, že Trudeauová dostáva mimoriadne vysoký objem korešpondencie a pozvánok. Konzervatívny poslanec Jason Kenney v tejto súvislosti upozornil, že manželka predchádzajúceho kanadského premiéra Stephena Harpera sa na svoje protokolárne povinnosti nikdy nesťažovala.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies