Manželia odišli do "dôchodku" v štyridsiatich a cestujú po Európe

NETKY.SK • 10 Júl 2017, 20:49 • 2 min
Manželia odišli do "dôchodku" v štyridsiatich a cestujú po Európe

LONDÝN - Ako by sa vám páčilo odísť do dôchodku vo veku 40 rokov? Naviac po tom, čo predĺžili zvýšili pracovný vek. Brit Jason Buckley (45) a jeho manželka Julie (44) to dokázali a užívajú si život plnými doušky. A vraj to tak môže urobiť úplne každý! I keď tak jednoduché to nie...

slovakia

left justify in out

Brit Jason Buckley predtým pôsobil ako vedúci oddelenia IT, po čase však začal mať svojho stresujúceho pracovného života až po krk. Jeho manželka Julie, ktorá pracovala ako marketingová manažérka začala mať rovnaké pocity. Ich výdavky boli príliš vysoké. Mali veľký dom, dve autá, motorku a dokonca aj vírivku. Prakticky cez noc sa však rozhodli predať všetky tieto vymoženosti a zamerať sa na to, aby nemuseli pracovať až do sedemdesiatky.

 

“Zarábali sme si celkom slušne, ale míňali sme ich rýchlo,” popísal Jason. "Mali sme všade bicykle, laptopy, televízory a podobné veci. Máli sme počítač v kuchyni, samozrejme nikto ho nepoužíval," dodala Julie. Manželia zistila, že hromadenie vecí ich nenaplňuje šťastím. "Pamätam si, ako som stála v garáži a pýtala som sa sama seba čo tam všetky tie veci robia,” povedala Julie. ”Mali sme tam brúsku, neviem prečo sme nevedeli nájsť nejakú starú, tak sme jednoducho kúpili ďalšiu, skoro som sa rozplakala, keď som zistila, koľko peňazí sme vyhodili," uviedla.

 

Julie a Jason sa v prvom rade rozhodli zastaviť výdavky za drahé darčeky. "Dohodli sme sa, že si budeme kupovať darčeky iba za 1 libru," vysvetlila Julie a dodala, že uzavreli rovnakú dohodu so svojimi rodinami a priateľmi. A to bolo iba začiatkom!

 

Po uplynutí nejakej doby ich výdavky sa zmenili tak, že ročne ušetrili. "Nebolo to tak ťažké, ako by sa mohlo zdať.” Bolo to dosť návykové, keď sme videli, ako rýchlo splácame hypotéku a šetríme si svoje úspory," povedal Jason.

 

Keď manželia splatili hypotéku, svoj veľký dom prenajímali, z úspor si kúpili domáci automobil a vydali sa na veľký rok cesty po všetkých kútoch Európy. Manželia taktiež zainvestovali do ďalších nehnuteľností a vďaka tomu sa ročne bez práce dostanú na 23 000 eur. Aj keď nepracujú a cestujú, peniaze im dokonca zostanú!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies