Manuel Pellegrini oficiálne trénerom Manchestru City

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 17:44 • 2 min
Manuel Pellegrini oficiálne trénerom Manchestru City

MANCHESTER - Čilský tréner Manuel Pellegrini sa v súlade s očakávaniami stal koučom futbalistov anglického klubu Manchester City. "S potešením oznamujeme, že Manuel Pellegrini je nový tréner v našom klube," informovalo v piatok oficiálne twitterové konto Citizens.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatdeväťročný Pellegrini, ktorý naposledy pôsobil v španielskej Málage, sa ujme funkcie 24. júna, uzavrel dohodu na tri roky. V novom pôsobisku nahradí Taliana Roberta Manciniho. 

"S radosťou som prijal túto vzrušujúcu príležitosť. Klub má jasnú víziu úspechu na trávniku aj mimo neho a ja som odhodlaný prispieť k jej napĺňaniu maximálnou možnou mierou. Verím, že Manchester City bude naďalej úspešný, azda sa nám podarí odmieňať verných fanúšikov za ich vytrvalú podporu," vyhlásil Pellegrini pre oficiálnu stránku svojho nového zamestnávateľa. 

Pellegrini strávil 16 rokov v pozícii kouča rôznych čilských, ekvádorských a argentínskych klubov, v roku 2004 sa presunul na "starý kontinent", a to do Villarrealu. Vo svojej úvodnej sezóne v Španielsku priviedol "žltú ponorku" k tretiemu miestu v Primera División a premiérovej účasti v Lige majstrov. Pod jeho vedením sa Villarreal prebojoval až do semifinále LM 2005/2006 a v roku 2008 obsadil v najvyššej španielskej dlhodobej súťaži druhé miesto. Po týchto úspechoch Pellegriniho zlanáril Real Madrid, s ktorým získal úctyhodných 96 bodov v Primera División. "Bielemu baletu" to však stačilo len na druhú pozíciu za FC Barcelona (99 bodov) a na lavičku prišiel Portugalčan José Mourinho. 

Spomenutý Pellegriniho predchodca na Etihad Stadium Mancini prevzal taktovku v decembri 2009 po Markovi Hughesovi. V sezóne 2010/2011 doviedol mužstvo k FA Cupu, čo bola premiérová trofej po 35 rokoch čakania od triumfu v Ligovom pohári v roku 1976. O súťažný ročník neskôr sa ManCity dokonca radoval z prvého majstrovskému titulu od roku 1968. Mancini pod vplyvom týchto úspechov dostal novú zmluvu na 5 rokov. Obhajca prvenstva však v Premier League 2012/2013 skončil "len" na druhom mieste za mestským rivalom United. Navyše, prehral vo finále FA Cupu s Wiganom (0:1) a opäť nepostúpil zo skupinovej fázy LM, čo sa Talianovi stalo osudným.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies