Mandič hral v priebehu troch mesiacov za dve krajiny

NETKY.SK • 9 September 2015, 18:20 • 2 min
Mandič hral v priebehu troch mesiacov za dve krajiny

KIŠIŇOV - V drese futbalovej reprezentácie Čiernej Hory debutoval v utorok na pôde Moldavska v rámci kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska 20-ročný mladík Staniša Mandič (nar. 27. januára 1995 v čiernohorskom meste Herceg Novi).

slovakia

left justify in out

Talentovaný útočník pritom ešte v júni vybojoval so srbským tímom titul na svetovom šampionáte do 20 rokov na Novom Zélande. Vo víťaznom finále proti Brazílii (2:1 po predĺžení) dokonca strelil jeden z gólov Srbska.


V ostatných týždňoch sa však veci zvrtli. Hráč sa nedostal do srbskej dvadsaťjednotky a tak sa rozhodol reprezentovať svoju rodnú krajinu, hoci v nej odmalička nehral. "Je to lepšia cesta pre mňa a moju kariéru. Viac si ma cenili v Čiernej Hore. Ľudia okolo tamojšieho tímu mi od začiatku prejavovali dôveru, preto som sa rozhodol pre túto výzvu," povedal podľa srbského portálu Blic Sport Mandič, ktorý v utorok na moldavskej pôde v Kišiňove vybehol na trávnik v 69. min.


Čierna Hora napokon zvíťazila 2:0 a na tretie miesto tabuľky G-skupiny zaručujúce baráž, ktoré aktuálne okupuje Švédsko, stráca jediný bod.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies