Malťanský útoňík Mifsud sa v utorok stane národným rekordérom

NETKY.SK • 15 November 2016, 13:51 • 2 min
Malťanský útoňík Mifsud sa v utorok stane národným rekordérom

TA' QALI - Kapitán maltskej futbalovej reprezentácie Michael Mifsud sa v utorok stane rekordérom v počte štartov v národnom mužstve. Malťania v medzištátnom prípravnom zápase v Ta' Qali privítajú Islanďanov (19.00 h), 35-ročný nevysoký útočník (164 cm) by nemal chýbať v zostave domáceho výberu.

slovakia

left justify in out

Momentálne má na svojom konte 122 vystúpení v najcennejšom drese, rovnaký počet dosiahol v rokoch 1987 - 2005 aj niekdajší obranca či stredopoliar David Carabott. Mifsud debutoval v reprezentácii v roku 2000, so 40 gólmi je najlepším strelcom maltskej histórie. Druhý v poradí Carmel Busuttil (hral v rokoch 1982 - 2001) skóroval 23-krát.

"Som veľmi šťastný. Ďakujem všetkým, ktorí mi pomohli počas tejto úžasnej kariéry. Bude to pre mňa špeciálny zápas a radostný deň, rovnako aj pre moju rodinu," povedal Mifsud pre web národnej asociácie a na margo oponenta dodal: "Islanďania sú veľmi silní, aj fyzicky. Musíme zo seba vydať to najlepšie, aby sme dosiahli pekný výsledok."

Mifsud sa ako člen národného mužstva dvakrát predstavil proti Slovensku - zhodne v príprave a zhodne pod Tatrami. V auguste 2006 sa prizeral hetriku Filipa Šeba na bratislavskom Tehelnom poli (3:0), v septembri 2014 v Žiline zarmútil hostí Adam Nemec (1:0).

Malta je súperom Slovenska v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska, po štyroch kolách je so štyrmi prehrami na poslednej 6. priečke tabuľkového poradia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies