Mali obrovské šťastie: Rodina, ktorá prežila haváriu taiwanského lietadla, si pred štartom presadla

NETKY.SK • 5 Február 2015, 09:47 • 2 min
Mali obrovské šťastie: Rodina, ktorá prežila haváriu taiwanského lietadla, si pred štartom presadla

TCHAJ-PEJ - Taiwanskí manželia s dvojročným synom, ktorí prežili stredajší pád linkového lietadla do rieky v centre hlavného mesta Tchaj-pej, si tesne pred štartom presadli, čo im zrejme zachránilo životy, citovala dnešnú miestnu tlač agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Vnútroštátny let GE235 taiwanskej leteckej spoločnosti TransAsia s 58 cestujúcimi a členmi posádky na palube začal mať problémy štyri minúty po štarte. Lietadlo sa prudko naklonilo nabok, krídlom zavadilo o mestský diaľničný viadukt, z ktorého zmietlo taxík, a zrútilo sa na ľavý bok do rieky.

 

Muž z uvedenej rodiny požiadal o povolenie, aby si mohli presadnúť na pravú stranu, pretože ich na ľavej strane obťažoval silný hluk prichádzajúci od krídla, napísali dnes taiwanské noviny United Daily. Dodali, že rodičia po páde stroja našli svojho syna v rieke s bledou tvárou a modrajúcimi ústami. Chlapca sa podarilo oživiť a spoločne s matkou ho previezli do nemocnice; muž vyviazol bez zranenia.

 

Videozáznam, ktorý urobil jeden z motoristov na diaľnici, ukázal, ako sa pilot "tackavo" vyhýbal mrakodrapom, navádzajúc lietadlo k rieke. 

 

 

"Svojím bezprostredným konaním zachránil veľa ľudí," povedal agentúre Reuters mužov brat Chris Lin. "Všetci sa cítime veľmi šťastní."

 

Záchranári sa dnes, vyše 24 hodín po havárii, odmietli vzdať nádeje, že nájdu 12 nezvestných ľudí, či už živých alebo mŕtvych. Havária má 15 známych preživších, zahynulo najmenej 31 ľudí. Na palube bola skupina 31 čínskych turistov, 16 z nich zahynulo a traja sú medzi preživšími.

 

Medzi obeťami sú aj obaja piloti turbovrtuľového lietadla ATR 72-600.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies