Mak: V Alkmaare sme prehrali, no nemusíme smútiť

NETKY.SK • 9 December 2016, 16:14 • 2 min
Mak: V Alkmaare sme prehrali, no nemusíme smútiť

BRATISLAVA - Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak odohral v drese ruského Zenitu Petrohrad vo štvrtok celé stretnutie na trávniku holandského AZ Alkmaar, ani on však nezabránil tesnej prehre 2:3 v dueli záverečného 6. kola D-skupiny Európskej ligy 2016/2017.

slovakia

left justify in out

Pre Zenit, ktorý mal už pred týmto duelom istý postup z prvého miesta do februárového šestnásťfinále, to bolo prvé zaváhanie v skupinovej fáze tejto druhej najvýznamnejšej futbalovej klubovej súťaže na starom kontinente. Práve Alkmaar obsadil s 8 bodmi postupové druhé miesto v tabuľke "déčka", petrohradský klub získal o sedem bodov viac.


"Prvý polčas patril domácemu tímu, ktorý sa dostal do dvojgólového vedenia. Po zmene strán sme boli lepší, dali sme dva góly, ale nestačilo to ani na remízu, keďže Alkmaar trafil aj tretíkrát. Prehrali sme, no nemusíme smútiť. Vyhrali sme našu D-skupinu a postúpili do vyraďovacích bojov. Uvidíme, koho dostaneme," uviedol Mak pre svoj web.


Pre petrohradský klub to bol vo štvrtok posledný duel v kalendárnom roku 2016. "V Zenite mám za sebou skvelý polrok. Darilo sa mužstvu i mne. Teraz si do sýtosti užijem mesačné voľno. V januári sa vrátim do Petrohradu s obrovskou chuťou do futbalu," dodal 25-ročný slovenský ofenzívny univerzál.


Zenitu patrí po 17. kole v tabuľke najvyššej ruskej súťaže 2. priečka s 35 bodmi, lídrom je Spartak Moskva (40 b.).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies