Majstrovstvá Slovenska v boxe: Dva tituly si odniesli zverenci Tomiho Kida

NETKY.SK • 7 December 2015, 09:00 • 2 min
Majstrovstvá Slovenska v boxe: Dva tituly si odniesli zverenci Tomiho Kida

GALANTA - Na majstrovstvách Slovenska v boxe (4. - 6. 12.) v Galante sa v deviatich hodnotených kategóriách mužov tešili z titulu pästiari zo štyroch oddielov. Najúspešnejší boli s piatimi prvenstvami členovia ŠKP Bratislava, národnými šampiónmi sa stali Michal Takács v kategórii do 56 kg, Zsolt Osaďan do 60 kg, Michal Zátorský do 64 kg, Andrej Pravda do 75 kg a Matúš Strnisko do 81 kg.

slovakia

left justify in out

 

 

 

Z poverenia Slovenskej boxerskej federácie usporiadajúci KO Box Club Galanta sa tešil z dvoch primátov, o ktoré sa postarali podľa očakávania bronzový z júnových európskych hier v Baku Viliam Tankó do 52 kg a prekvapujúco aj Michal Plesník do 91 kg - ten si vo finále poradil s favorizovaným Erikom Tlkancom. Zostávajúce dva tituly na M-SR 2015 získali Mário Zábojník (BC Dubnica) do 69 kg a Givi Mikeladze (Box Team Legends Bratislava) nad 91 kg. Nesúťažilo sa len v najľahšej kategórii do 49 kg.

 

Prvenstvá z vlaňajších majstrovstiev Slovenska vo Vienna Gate v Bratislave-Petržalke obhájili iba Tankó a Zátorský (ten však vyhral vlani do 60 kg, teraz triumfoval v šesťdesiatštvorke).

 

Medzi ženami z celkovo štyroch prezentovaných kategórií dva razy triumfovali pästiarky ABC Malacky Lenka Kovárová (do 51 kg) a Silvia Poláková (do 54 kg), z titulu sa tešili aj Andrea Šírková z BC Ružinov (do 69 kg) a Tünde Koczkásová z ŠKBS Komárno (do 81 kg).

 

"Za najtechnickejšieho boxera majstrovstiev Slovenska v Galante sme vyhlásili Michala Zátorského, najbojovnejším pästiarom bol Ladislav Matúš," informoval v nedeľu večer agentúru SITA generálny sekretár Slovenskej boxerskej federácie Ján Brandejs.

 

"Majstrovstvá máme za sebou. Po mesiacoch práce vyvrcholila boxerská sezóna na tomto podujatí počas 3 galavečerov aké si tento šport zaslúži. My ale nekončíme a neoddychujeme, práve naopak! Pracujeme na sebe ešte viac a intenzívnejšie. Máme pred sebou jasne definované ciele - napríklad RIO 2016. Súperi na nás čakať nebudú. Keď chceme byť najlepší, naša snaha nesmie prestať. Vždy je čo zlepšovať," povedal pre netky.sk náš najúspešneší boxer Tomi Kid Kovács a dodal: "Majstrovstvá hodnotím ako mimoriadne úspešné. Nepamätám si že by niekedy boli urobené takouto formou a myslím že sa to páčilo všetkým. Dúfam že sme zahájili novú tradíciu a spoločne posunieme box na Slovensku opäť o niečo vyššie."


Majstrovstvá Slovenska v boxe v Galante (4. - 6. decembra) - výsledky finálových duelov:

Muži - nedeľa:
kategória do 52 kg: Viliam Tankó (KO Box Club Galanta) - Pavol Zábojník (BC Dubnica) - Tankó vyhral technickým k.o. v 2. Kole (TKO2)
do 56 kg: Michal Takács (ŠKP Bratislava) - Peter Gotsch (TJS Spišská Nová Ves) – Takács vyhral technickým k.o. v 1. Kole (TKO1)
do 60 kg: Zsolt Osaďan (ŠKP Bratislava) – Peter Kontár (ŠKP Bratislava) – Osaďan vyhral technickým k.o. v 2. Kole (TKO2)
do 64 kg: Michal Zátorský (ŠKP Bratislava) - Ladislav Matúš (KO Box Club Galanta) 2:1 na body
do 69 kg: Mário Zábojník (BC Dubnica) - Tibor Kružel (BC Trnava) 3:0 na body
do 75 kg: Andrej Pravda (ŠKP Bratislava) - Dominik Dolinaj (BC Ružinov) 3:0 na body
do 81 kg: Matúš Strnisko (ŠKP Bratislava) - Marek Strapec (ŠKBS Komárno) 3:0 na body
do 91 kg: Michal Plesník (KO Box Club Galanta) - Erik Tlkanec (1. Bratislavská boxerňa) 2:1 na body
nad 91 kg: Givi Mikeladze (Box Team Legends Bratislava) - Vladimír Stanič (Škola boxu Onda Košice) 3:0 na body

Ženy - sobota:
do 51 kg: Lenka Kovárová (ABC Malacky) - Bibiana Mináriková (BC Ružinov) 3:0 na body
do 54 kg: Silvia Poláková (ABC Malacky) - Bianka Pániková (BC Ružinov) 3:0 na body
do 69 kg: Andrea Šírková (BC Ružinov) - Viera Skukálková (BC Ružinov) 3:0 na body
do 81 kg: Tünde Koczkásová (ŠKBS Komárno) - Lilla Bodoki (ŠKBS Komárno) - Koczkásová vyhrala technickým k.o. v 3. kole (TKO3)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies