Majstri z posledných dvoch rokov na šampionáte končia, Česi potvrdili úlohu favorita proti Nemcom

NETKY.SK • 23 Máj 2019, 22:35 • 2 min
Majstri z posledných dvoch rokov na šampionáte končia, Česi potvrdili úlohu favorita proti Nemcom

BRATISLAVA/KOŠICE - Vo večerných zápasoch sme spoznali ďalších dvoch semifinalistov. Zaujímavosťou bolo, že proti sebe nastúpili susediace krajiny. v Bratislave to bolo česko proti Nemecku. V Košiciach sa fanúšikovia mohli tešiť na severské derby medzi Švédskom a Fínskom.

slovakia

left justify in out

Česi nemohli do bránky postaviť Francouza, ktorého vyradili zdravotné problémy, od začiatku sa tak medzi žŕdky postavil Bartošák. Do zostavy sa prekvapujúco nezmestil Vrána. Říhovi zverenci od prvých minút diktovali tempo, tvorili hru, ak aj stratili puk, dokázali ho aktívnym forčekingom hneď získať naspäť. Nemci ich však veľmi nepúšťali do predbránkového priestoru, s výnimkou šancí Kovářa a Simona. Sami pritom vedeli z minima útočných akcií nebezpečne zahroziť.

 

img

 

Prvá tretina sa tak skončila nerozhodne 0:0. V druhom dejstve si otvorili gólový účet v zápase obidva mužstvá. Skóre sa zmenilo v 34. min., keď Kovář strelou spoza obrancu do protipohybu Grubauera poslal Čechov do vedenia. O pár minút na to však spravil český brankár Bartošák chybu v rohu klziska. Nedohodol sa s obrancom, prihrávku vypichol Tiffels, našiel pred bránou voľného Mauera a stav stretnutia sa vyrovnal na 1:1. Črtala sa opäťďalšia dráma, aká sa odohrala v dvoch popoludňajších zápasoch. Česi však uchopili zápas do vlastných rúk a 4 gólmi, z toho posledným do prázdnej bránky, napokon suverénne vyhrali 5:1. 

 

 

Druhý paralelne hrajúci zápas v košickej Steel aréne medzi Švédskom a Fínskom sa vyvíjal úplne inak. Skóre otvoril už v 2. minúte Mikkola strelou od modrej čiary, ktorá prekvapila chytajúceho Lundqvista. Švédom sa však o 98 sekúnd podarilo vyrovnať. To však ešte ani zďaleka nebolo všetko. Zápas mal náboj, hral sa obojstranne rýchly hokej s množstvom zaujímavých situácií. Švédi išli do vedenia 2:1 v 17. minúte, po Hörnqvistovej strele, ktorej pomohol do bránky nešťastný teč fínskeho obrancu. 

 

img

 

Gól Pettersona z 25. sekundy druhej tretiny na 1:3 paradoxne naštartoval Fínov. Tí 2 gólmi v rade razom vyrovnali stretnutie na 3:3. V tretej časti sa hralo viac pred Lundqvistom, ktorý v 48. minúte zmaril šancu Kakka a zvládol aj viacero neprehľadných situácií pred svojou bránkou. Náskok Švédov mohol v 54. poistiť Nylander, no v úniku neprekonal Lankinena. Fíni v snahe o vyrovnanie skúsili hru so šiestimi hráčmi, počas ktorej Anttila dotlačil puk do švédskej bránky. Celkový stav po konci zápasu bol 4:4 a tak sa išlo aj v druhom štvrťfinále hranom v Košiciach do predĺženia. Fíni napokon psychickú výhodu využili a v predĺžení rozhodol o ich postupe Manninen krásnou nechytateľnou strelou do vinkla. 

 

 

štvrťfinále (Bratislava):

Česko - Nemecko 5:1 (0:0, 1:1, 4:0)

Góly: 34. Kovář, 45. Voráček (Simon), 52. Kubalík (Kovář, Hronek), 54. Palát (Kolář), 60. Kovář (Moravčík) - 38. Mauer (Tiffels). Rozhodovali: Öhlund (Švéd.), Tufts (USA) - Goľjak (Biel.), Nikulainen (Fín.), vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 9085 divákov.

 

štvrťfinále (Košice):

Fínsko - Švédsko 5:4 pp (1:2, 2:2, 1:0 - 1:0)

Góly: 2. Mikkola (Pesonen, Manninen), 26. Lindbohm (Manninen, Pesonen), 30. Hakanpää (Manninen), 59. Anttila (Ojamäki, Lehtonen), 62. Manninen - 3. Klingberg (Nylander, Wennberg), 17. Hörnqvist (Ekman-Larsson, Larsson), 21. E Petterson (Landeskog, Ekman-Larsson), 40. E. Gustafsson (Landeskog, Wennberg). Rozhodovali: Iverson (Kan.), Gofman – Šišlo (obaja Rus.), Hancock (USA), vylúčení: 2:0 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 6304 divákov.

 

Večernými výsledkami sa utvorili aj semifinálové dvojice. Česi nastúpia proti Kanade a Fíni sa stretnú s Rusmi. Zápasy sú na programe v sobotu o 15:15 a 19:15 v Bratislave. Zajtra majú MS voľný deň.

 

semifinále (Bratislava):

sobota (25.5.)

Fínsko - Rusko

Česko - Kanada 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona