Singapur sa stal najdrahším mestom pre bohatých

NETKY.SK • 20 Jún 2023, 16:00 • 2 min
Singapur sa stal najdrahším mestom pre bohatých

SINGAPUR - Singapur sa po prvý raz stal vôbec najdrahším mestom, čo sa týka tovarov a služieb pre bohatých. V tomto zmysle predbehol aj mestá ako Hongkong, Londýn či New York.

slovakia

left justify in out

Singapur sa po prvý raz stal vôbec najdrahším mestom, čo sa týka tovarov a služieb pre bohatých. V tomto zmysle predbehol aj mestá ako Hongkong, Londýn či New York. Vyplýva to z najnovšej správy súkromnej bankovej spoločnosti Julius Bär o bohatstve a životnom štýle vo svete, informuje agentúra Reuters.

 

Autá a základné zdravotné poistenie sú podľa tejto správy v Singapure o 133 a 109 percent drahšie než celosvetový priemer. Správa je postavená cenách 12 spotrebných tovarov a ôsmich služieb, ktoré odzrkadľujú spôsob, akým míňajú peniaze majetní ľudia. Singapur patril k ázijským mestám, ktoré sa ako prvé rozhodli výrazne uvoľniť protipandemické opatrenia. Následne začal zaznamenávať prílev financií zo zahraničia. Dopyt po bývaní v tomto mestskom štáte s politicky stabilnou situáciou je vysoký, školné drahé a bežné životné náklady sú tam taktiež vysoké, a to pre všetkých.

 

Šanghaj, ktorý sa vlani umiestnil na prvom mieste tohto rebríčka, teraz skončil na druhom, čo podľa predmetnej správy mohli ovplyvniť dlhšie pandemické obmedzenia než v iných mestách. Hongkong sa umiestnil na treťom mieste. Londýn na štvrtom, New York na piatom. Z hodnotených európskych miest sa do prvej desiatky dostalo už len Monako na šiestej priečke. Z celkovo posudzovaných 25 miest sa na poslednom umiestnil juhoafrický Johannesburg.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies