Majster sveta 2002 Edilson obvinený z lotériového podvodu

NETKY.SK • 25 November 2015, 14:08 • 2 min
Majster sveta 2002 Edilson obvinený z lotériového podvodu

RIO DE JANEIRO - Niekdajšieho brazílskeho futbalového reprezentanta Edilsona obvinili z korupcie. Údajne sa zaplietol do lotériového podvodu.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťpäťročný Edilson vraj porušil zákon ako člen organizovaného gangu. Podľa vyšetrovateľov používal vlastnú slávu a prestíž pri presviedčaní vysoko postavených manažérov bánk, ktorí sa spolupodieľali na podvodoch. Skupina produkovala falošné výherné tikety, ktoré spomenutí manažéri bánk následne uznávali za platné a vyplácali gangu veľké sumy peňazí. Organizovaná skupina operovala po celej Brazílii. Edilson bol krátko v policajnej väzbe už v septembri - vtedy poprel obvinenia z podvodu, korupcie, falšovania dokumentov a prania špinavých peňazí.


Edilson počas svojej hráčskej kariéry hrával v niekoľkých prestížnych kluboch - Palmeiras, Corinthians, Flamengo či Vasco da Gama. Za Brazíliu odohral 21 zápasov a strelil šesť gólov. V jej drese triumfoval na MS 2002 v Kórejskej republike a Japonsku. Na šampionáte nastúpil v štyroch stretnutiach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies