Majitelia klubov schválili novú kolektívnu zmluvu, rad je na hráčoch

NETKY.SK • 10 Január 2013, 07:46 • 2 min
Majitelia klubov schválili novú kolektívnu zmluvu, rad je na hráčoch

Majitelia klubov schválili novú kolektívnu zmluvu, rad je na hráčoch - Hokej Rada guvernérov NHL v stredu na svojom zasadnutí schválila novú kolektívnu zmluvu. K definitívnemu ukončeniu lockoutu a opätovnému rozbehnutiu slávnej zámorskej hokejovej súťaže

slovakia

left justify in out

img

Rada guvernérov NHL v stredu na svojom zasadnutí schválila novú kolektívnu zmluvu.

K definitívnemu ukončeniu lockoutu a opätovnému rozbehnutiu slávnej zámorskej hokejovej súťaže je tak potrebný už len súhlas hráčov.


Majitelia klubov NHL sa v stredu večer stretli v hoteli na newyorskom Manhattane a podľa očakávania všetkými hlasmi odklepli znenie novej kolektívnej zmluvy, na ktorom sa prednedávnom po 113 dňoch dohodli zástupcovia NHL a hráčskej asociácie NHLPA. 

"Je to veľký deň pre hokej. Je skvelé, že sa hokej vracia do arén," cituje kanadská televízna stanica TSN slová generálneho manažéra Vancouvru Canucks Mikea Gillisa.

Zmluva znie na 10 rokov, pričom každá zo strán môže po ôsmich rokoch požiadať o jej znovuotvorenie a prehodnotenie. Predošlá kolektívna zmluva platila sedem rokov. "Vytvorili sme systém, v ktorom každý tím má šancu dostať sa do play off či dokonca vyhrať Stanleyho pohár. Dohoda garantuje, že naša pozornosť sa odteraz sústredí iba na dianie na ľade," uviedol komisár NHL Gary Bettman.

V piatok a sobotu budú o zmluve hlasovať samotní hokejisti. Hlasovanie prebehne elektronickou formou. V prípade, že so zmluvou budú súhlasiť minimálne dve tretiny z takmer 740 členov NHLPA, hneď v nedeľu sa otvoria brány tréningových kempov a 19. januára odštartuje skrátená sezóna so základnou časťou, v ktorej každý tím odohrá 48 stretnutí.

Ako uvádza agentúra AP, kluby nestihnú pred začiatkom súťaže odohrať žiadne prípravné zápasy. Definitívny program základnej časti zverejní vedenie profiligy hneď po tom, čo hráči ratifikujú zmluvu.

Vedenie NHL a NHLPA v týchto dňoch takisto rokujú o znení "memoranda pochopenia", ktoré musí byť podpísané pred štartom kempov. Hráčska únia by chcela dokument schváliť ešte pred hlasovaním.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies