Majiteľ Dallas Mavericks: Tony Soprano je v porovnaní s MOV svätec

NETKY.SK • 4 August 2014, 12:23 • 2 min
Majiteľ Dallas Mavericks: Tony Soprano je v porovnaní s MOV svätec

DALLAS - Svojrázny majiteľ basketbalových Dallas Mavericks Mark Cuban si nikdy nekládol pred ústa servítku a neurobil to ani po čerstvom vážnom zranení Paula Georgea z Indiany v prípravnom zápase USA pred Svetovým pohárom v Španielsku.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatšesťročný miliardár len s veľkou nevôľou púšťa hráčov reprezentovať na podujatia pod strechou Medzinárodnej basketbalovej federácie (FIBA), hoci podľa kolektívnej zmluvy na to za splnených podmienok majú právo. Najmä zahraničné basketbalové hviezdy z NBA sa pravidelne zúčastňujú na majstrovstvách sveta či Európy, kde štartom v národnom tíme posilňujú svoj imidž a získavajú pre seba ďalších sponzorov či iné formy príjmov. Nehovoriac o olympijských hrách, kde sa pravidelne objavujú aj najväčšie osobnosti amerického basketbalu. Cuban je však odporca sviatku pod piatimi kruhmi. 

 

"Medzinárodný olympijský výbor sa s NBA hrá. A pritom ide o organizáciu s hojným výskytom korupcie, kde sa točia miliardy dolárov. Získavajú ich pritom veľmi ľahko, až tak, že Tony Soprano (fiktívna postava mafiánskeho bossa z televízneho seriálu Sopranovci, pozn.) pri nich vyzerá ako svätec. Najväčší trik všetkých čias MOV predviedol, keď začal svet presviedčať, že olympijské hry nie sú o peniazoch, ale o vlastenectve a národnej hrdosti. Hráči a my, majitelia klubov, by sme si mali založiť vlastný šampionát," domnieva sa podľa ESPN Mark Cuban. 

 

Úspešný podnikateľ v oblasti televízie a online médií vlastní "Mavs" od januára 2000 a za ten čas sa stal jedným z najštedrejším "sponzorov" NBA. Vedenie ligy ho odvtedy najmä za nevhodné výroky penalizovalo pokutami v úhrnnej výške približne dva milióny amerických dolárov. Cuban však nemá hlboko do vrecka, keďže patrí medzi dvesto najbohatších ľudí v USA. Podľa magazínu Forbes disponuje imaním vo výške 2,6 miliardy amerických dolárov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies