Maďarskú políciu stálo riešeníe migračnej krízy dodatočných 8 miliárd forintov

NETKY.SK • 28 Október 2015, 18:37 • 2 min
Maďarskú políciu stálo riešeníe migračnej krízy dodatočných 8 miliárd forintov

BUDAPEŠŤ - Pri riešení ilegálneho prisťahovalectva vznikli maďarskej polícii od vlaňajšieho decembra dodatočné náklady vo výške 8,3 miliardy forintov (26,6 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes spravodajský server mfor.hu odvolávajúc sa na Celoštátne veliteľstvo polície (ORFK).

 

Najvyšší podiel na uvedených nákladoch mali príplatky za nadčasy - 3,8 miliardy forintov (12,2 milióna eur), 1,03 miliardy forintov (3,3 milióna eur) si vyžiadala daň a odvody; 2,9 miliárd forintov (9,3 milióna eur) dosiahli náklady na stravovanie policajtov a migrantov, ubytovanie posíl, dopravu, pohonné látky a zdravotnú starostlivosť; 574 miliónov forintov (1,8 milióna eur) išlo na informatiku a technické zabezpečenie.

 

Server pripomenul, že poslanec vládnej strany Fidesz László Vígh pred týždňom informoval, že náklady štátu na riešenie migračnej krízy prekročili 60 miliárd forintov (193 miliónov eur). Do týchto nákladov je zarátané budovanie hraničných zábran, preprava migrantov vlakom i autobusmi.

 

Navyše Úrad pre prisťahovalectvo a občianstvo (BÁH) minul na starostlivosť o migrantov 2,8 miliárd forintov (9 miliónov eur). Náklady Budapeštianskeho dopravného podniku (BKK) na prepravu migrantov dosiahli 100 miliónov forintov (321.543 eur).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies