Maďarsko zažíva obrovský nápor utečencov: Polícia riešila cez víkend prípady takmer 19-tisíc migrantov

NETKY.SK • 21 September 2015, 14:12 • 2 min
Maďarsko zažíva obrovský nápor utečencov: Polícia riešila cez víkend prípady takmer 19-tisíc migrantov

BUDAPEŠŤ - Dovedna 18.757 prípadov ilegálneho prekročenia maďarských hraníc riešila maďarská polícia od piatka do nedele. Smerom od Srbska prišlo 950 migrantov a zvyšní prekročili chorvátsko-maďarské hranice, informovalo dnes Celoštátne veliteľstvo polície (ORFK).

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI začala polícia v uplynulých 72 hodinách stíhať 11 ľudí za falšovanie úradných dokladov a troch za prevádzačstvo.

 

V noci nadnes na maďarské hranice z Chorvátska prichádzali autobusy s migrantmi každé štyri hodiny a celkove priviezli 800-1000 ľudí. Polícia ich odprevadila na železničnú stanicu v Barcsi.

 

Vlaková súprava s 15 vagónmi by podľa maďarskej verejnoprávnej televízie mala migrantov zobrať do Hegyeshalomu, ktorý leží na hraniciach s Rakúskom.

 

Počet migrantov, ktorých Chorvátsko vlakmi a autobusmi doviezlo v uplynulých dňoch k maďarským hraniciam, už dosiahol 30.000.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies