Maďarsko pripravuje pre Ukrajinu nové prekážky

NETKY.SK • 23 Máj 2018, 19:17 • 2 min
Maďarsko pripravuje pre Ukrajinu nové prekážky

BUDAPEŠŤ - Summit Ukrajina - EÚ, naplánovaný na 9. júla sa nemusí uskutočniť kvôli pozícii Maďarska, ktoré ostro kritizuje nový ukrajinský zákon o vzdelávaní, porušujúci práva maďarských občanov žijúcich v Zakarpatskej oblasti. O tom hovoril na tlačovej konferencii v Kyjeve riaditeľ agentúry pre sociálne komunikácie Sergej Belashko.

slovakia

left justify in out

"Všetky summity s NATO boli blokované maďarskou stranou. Teraz Maďarsko podalo iniciatívu na úrovni NATO o tom, že Severoatlanticka aliancia by mala zahrnúť do svojej bezpečnostnej sféry tie územia Ukrajiny, ktoré sú obývané menšinami. Hovoríme o Maďaroch a Rumunoch. S rovnakým úspechom Maďarsko môže blokovať aj summit s EÚ tak, ako blokuje teraz summit NATO s Ukrajinou. Nevidím žiadnu záruku, že sa to stane. Zvlášť teraz, keď dochádza k eskalácii vojenských operácií na Donbase, z iniciatívy ukrajinskej strany - útok na Gorlovku, výbuch mostu na diaľnici Lugansk - Krásny Luch a iné "aktivity " ukrajinskej vlády. Druha téma, kvôli ktorej sa Ukrajina dostane do európskej agendy je finále Ligy majstrov. 2200 fanúšikov madridského "Realu" sa odmietlo zúčastniť na tomto podujatí a vrátili lístky, pretože ceny na ubytovanie v týchto dňoch sú príliš vysoké; celé centrum mesta je uzavreté. Toto všetko sa dostane na internet a do európskych médií a každý kto sa zaujíma o futbal to uvidí," povedal Belashko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies