Maďarskí policajti sa vrátili po mesiaci na macedónsko-gréckej hranici

NETKY.SK • 25 August 2016, 18:54 • 2 min
Maďarskí policajti sa vrátili po mesiaci na macedónsko-gréckej hranici

BUDAPEŠŤ - Po mesačnej misii na macedónsko-gréckej štátnej hranici sa do vlasti vrátil už štvrtý maďarský policajný kontingent, ktorý tam pomáhal s ochranou hraničnej čiary. Informáciu priniesla dnes tlačová agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäť navrátilcov privítali dnes oficiálne v Budapešti. Pri tejto príležitosti odznelo, že kontingent pôsobil neďaleko spomínanej hranice od 25. júla, aby tam - podobne ako to ďalšie krajiny Vyšehradskej štvorky robia v Maďarsku - pomáhal pri zachovaní verejného poriadku a dodržiavaní platných predpisov.


Príslušníci maďarského kontingentu zadržali v priebehu mesiaca 497 ilegálnych migrantov, z ktorých veľká väčšina pochádzala z Afganistanu. Našli sa však medzi nimi aj občania Egypta, Indie, Sýrie alebo Pakistanu. Naznačuje to, že "sťahovanie národov" neprestalo, migračný tlak jestvuje aj naďalej.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies