Ministerstvo kultúry predstaví projekt finančnej podpory pre nezamestnaných na obnove hradov

NETKY.SK • 20 Apríl 2021, 08:05 • 2 min
Ministerstvo kultúry predstaví projekt finančnej podpory pre nezamestnaných na obnove hradov

BRATISLAVA - Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky predstaví v najbližších dňoch ďalšiu finančnú podporu na obnovu slovenských hradov.

slovakia

left justify in out

Šéfka ministerstva kultúry Natália Milanová dnes predstavila novú možnosť podpory zástupcom a zástupkyni podieľajúcim sa na projektoch obnovy pamiatok počas online konferencie. V najbližších dňoch o nej bude informovať aj verejnosť.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Kultúra nebude súčasťou plánu obnovy, rozhodol tak rezort financií


Národný projekt „zapojenie nezamestnaných do obnovy kultúrneho dedičstva“, ktorý doteraz fungoval pod vedením Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, po niekoľkých rokoch skončil. Predstavitelia rezortu kultúry tak zareagovali na situáciu a ľudom podieľajúcim sa na obnove pamiatok predstavili formu pomoci. "Teší ma, že spolu s dotačnou výzvou Ministerstva pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu a s dotačným programom MK SR ,Obnovme si svoj dom?, na ktorý náš rezort stabilne vyčleňuje viac než 12 miliónov eur ročne, pomôžeme aj tento rok zachrániť a obnoviť mnohé ďalšie hrady na Slovensku,“ povedala štátna tajomníčka Zuzana Kumanová.

 

Prečítajte si tiež: Objavila sa netradičná petícia venovaná priamo Eduardovi Hegerovi. Fanúšikovia Godzilly chcú otvorenie kín

 

“Vďaka nadšeniu občianskych združení, ich obetavosti a pracovitosti sa už mnoho hradov podarilo zachrániť. Dobre sa nám osvedčila spolupráca na projekte s ministerstvom práce so zapojením nezamestnaných do obnovy hradov. Som veľmi rada, že riešenie, ktoré sme pre pokračovanie tohto projektu našli sa stretlo s pochopením a boli prijaté pozitivne zástupcami a zástupkyňami OZ-tiek, ktoré obnovu hradov realizovali.” povedala ministerka Natália Milanová. Podľa Milanovej sa teda projekt stretol s pozitívnym ohlasom. Ako dodala, bol pozitívne prijatý aj zo strany zástupcov a zástupkýň OZ-tiek, ktoré obnovu hradov realizujú.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies