Maďarskí moslimovia a židia spoločne pomohli obyvateľom najchudobnejšej obce

NETKY.SK • 18 November 2013, 18:41 • 2 min
Maďarskí moslimovia a židia spoločne pomohli obyvateľom najchudobnejšej obce

BUDAPEŠŤ - Poldruha tony potravín a množstvo ošatenia darovali obyvateľom jednej z najchudobnejších maďarských obcí Maďarské moslimské spoločenstvo (MIK) a mládežnícka skupina Združenia židovských náboženských obcí v Maďarsku (MAZSIHISZ). Podľa agentúry MTI spoločný dar odovzdali predstaviteľom obce Csenyéte v Boršodskej župe v nedeľu moslimská a židovská organizácia spoločne. Súčasťou daru bola múka, instantné polievky, cukor, ryža, salónky a šatstvo.

slovakia

left justify in out

Zástupca starostu obce József Horváth povedal, že dar je obrovskou pomocou pre tamojších obyvateľov, v mnohých rodinách totiž deťom nedokážu poskytnúť ani tanier polievky. Predseda MIK Zoltán Bolek pre MTI uviedol, že síce ich náboženstvo sa líši, ciele však majú spoločné. "V rámci našich možností sa snažíme pomôcť ľuďom v núdzi," dodal predseda, ktorý pripomenul, že ročne poskytnú 20.000 kusov detskej výživy rôznym obciam v Maďarsku, ale darovali už aj zdravotnícke prístroje a v roku 2010 po ekologickej katastrofe po úniku červeného kalu z odkaliska hlinikárne v Ajke poskytli deťom v postihnutom Devecseri poldruha tony hračiek.

Maďarské spoločenstvá moslimov a židov už šesť rokov spolupracujú, vlani pomohli potravinovým darom obyvateľom obce Vilmány, ktorá je tiež v severovýchodnej župe Boršod. "V tejto spolupráci chceme ísť príkladom v znamení spoločných hodnôt, akými sú dobrovoľnosť, prispievanie a pomoc ľuďom v núdzi," zdôraznil predseda mládežníckej skupiny MAZSIHISZ-u András Huszár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies