Kolíková o Mikulcovi: „Mikulec má moju podporu, robí účinné kroky v boji proti korupcii!"

NETKY.SK • 18 Február 2022, 15:01 • 2 min
Kolíková o Mikulcovi: „Mikulec má moju podporu, robí účinné kroky v boji proti korupcii!"

BRATISLAVA - Minister vnútra Roman Mikulec je podľa Kolíkovej asi prvým ministrom, u ktorého neexistujú pochybnosti o tom, že by zasahoval do práce polície či vyšetrovateľov.

slovakia

left justify in out

Mikulec podľa Kolíkovej neprekračuje svoje kompetencie, polícii uvoľnil ruky a robí účinné kroky v boji proti korupcii. Vyhlásila to počas diskusie v pléne Národnej rady (NR) SR. Mikulec má jej plnú podporu.

 

img

 

Poslanec Ondrej Dostál (SaS) doplnil, že všetci poslanci SaS podporia ministra v hlasovaní.

„Robí kroky, ktoré sú jednoznačne účinné v boji proti korupcii, a preto je teraz odvolávaný," povedala o Mikulcovi Kolíková. Korupčné kauzy spojené s bývalými vládami prerástli podľa nej do najvyšších politických špičiek, "osobitne opozície, a to Smeru a Hlasu". Musia byť podľa nej riadne vyšetrené a dostať sa pred súd.

 

img

 

Ak obhajoba spochybňuje nejaký dôkaz, je tu podľa Kolíkovej súd, aby sa s tým vyrovnal. „Súdy môžu urobiť iba vtedy trestnú zodpovednosť, ak polícia urobí potrebné kroky a je vznesené obvinenie a ak prokuratúra vznesie obžalobu. Inak súd nemôže vyvodiť zodpovednosť voči nikomu ani ničomu, preto je kľúčové, aby polícia konala účinne a efektívne v boji proti najhorším korupčným kauzám," dodala. Podľa Kolíkovej neexistuje policajt, ktorý by naznačil, že minister prekračuje svoje kompetencie.

 

img

 

Šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico kritizuje obhajobu ministra. Ten je podľa neho stále podozrivý z korupcie. Tvrdí, že viacerí svedkovia hovorili o úplatku pre Mikulca vo výške 100 000 eur. Podobné podozrenia voči nemu mali byť ešte z čias, keď pôsobil vo vojenskom spravodajstve. Poznamenal, že ho v pléne obhajuje zaujímavá skupina ľudí, lídra OĽaNO Igora Matoviča označil za daňového podvodníka a pripomenul aj údajné prešľapy Kolíkovej. Títo ľudia majú podľa Fica čo najmenej hovoriť o transparentnosti a spravodlivosti.

 

Prečítajte si: Fico nešetril kritikou na adresu ministra Mikulca

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona