Nemci požadujú zákaz dovoleniek v lyžiarskych strediskách v rámci celej EÚ! Pomôcť by s tým mal aj Brusel

NETKY.SK • 26 November 2020, 07:56 • 2 min
Nemci požadujú zákaz dovoleniek v lyžiarskych strediskách v rámci celej EÚ! Pomôcť by s tým mal aj Brusel

BERLÍN - Nemecká vláda podporuje celoeurópsky zákaz dovoleniek v lyžiarskych strediskách s účinnosťou do 10. januára. Zhodli sa na tom v stredu kancelárka Angela Merkelová a zástupcovia spolkových krajín.

slovakia

left justify in out

Bez turistiky a lyžovania 

Vláda ďalej vyzvala všetkých obyvateľov, "aby sa zriekli akýchkoľvek nie nevyhnutne potrebných pracovných a súkromných ciest, osobitne turistických ciest aj do zahraničia, okrem iného aj vo vzťahu k lyžiarskej sezóne".

 

img


"Spolková vláda požiada o vypracovanie usmernení na európskej úrovni, aby do 10. januára nebol povolený lyžiarsky turizmus," rozhodol vládny kabinet podľa zdrojov oboznámených so situáciou.

 

Taliani sú už rozhodnutí
Celoštátny zákaz dovoleniek v lyžiarskych strediskách počas vianočných sviatkov zvažuje Taliansko. Tamojší minister zdravotníctva Roberto Speranza v stredu uviedol, že vzhľadom na pandemickú situáciu bude takýto krok nevyhnutný.

 

img

 

Pomôcť musí aj riadenie v Bruseli 
Bývalý taliansky eurokomisár a predseda Európskeho parlamentu (EP) Antonio Tajani vyzýva na celoeurópsku reguláciu prevádzky lyžiarskych stredísk počas Vianoc.

 

Tá by mala zabrániť situácii, kedy by Taliani počas sviatkov odchádzali na dovolenky do zahraničia a domov sa vracali bez akejkoľvek kontroly.

 

img

 

Rakúšania nesúhlasia 

Plošné zatvorenie lyžiarskych centier odmieta Rakúsko. Predstaviteľ Európskej komisie k tomu uviedol, že rozhodnutie v tejto oblasti je zvrchovanou vecou členských štátov únie a Brusel do sporov nemôže a nebude zasahovať.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies