Maďarskí colníci odhalili podvodníkov s DPH za mäso dovezené z Poľska a zo SR

NETKY.SK • 28 November 2016, 11:38 • 2 min
Maďarskí colníci odhalili podvodníkov s DPH za mäso dovezené z Poľska a zo SR

BUDAPEŠŤ - Regionálni vyšetrovatelia maďarského Národného úradu pre dane a clá (NAV) odhalili zločineckú skupinu, ktorá podvádzala s daňou z pridanej hodnoty za hydinové a bravčové mäso dovezené z Poľska a zo Slovenska. Informovala o tom dnes agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Desaťčlenná skupina doviezla 2600 ton mäsa v celkovej hodnote takmer poldruha miliardy forintov (4,8 milióna eur). Tovar predávala prostredníctvom fiktívnych firiem maloobchodným a veľkoobchodným spoločnostiam, ale aj potravinárskym spracovateľským firmám v Budapešti a jeho okolí.

 

Príslušníci NAV vykonali domovú prehliadku na 22 miestach, kde zhabali množstvo dôkazov. V záujme zmiernenia škôd zablokovali viacero bankových účtov.

 

Podľa hovorcu NAV Bélu Simona boli vodcami zločineckej skupiny muž z mesta Érd v Peštianskej župe a jeho mladá partnerka. Okrem nich vypočuli vyšetrovatelia NAV-u ešte šesť maďarských občanov ako podozrivých a vyhlásili pátranie po ďalších dvoch osobách.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies