Kórea tvrdí, že nemá žiaden pozitívny prípad koronavírusu

NETKY.SK • 11 Máj 2021, 14:43 • 2 min
Kórea tvrdí, že nemá žiaden pozitívny prípad koronavírusu

SOUL - Kórejská ľudovodemokratická republika dosiaľ stále nezaznamenala žiadny prípad ochorenia COVID-19 na svojom území.

slovakia

left justify in out

Pchjongjang informoval Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO), že do tohtoročného apríla otestoval na prítomnosť koronavírusu 25 986 ľudí a všetky výsledky boli negatívne. WHO v týždennej monitorovacej správe uviedla, že údaje KĽDR z obdobia od 23. do 29. apríla obsahujú 751 osôb, z ktorých 139 malo chrípku alebo ťažkú infekciu dýchacích ciest.

 

img

 

Prečítajte si: Pchjongjang varoval Spojené štáty, že budú čeliť veľmi vážnej situácii


Odborníci sú však v súvislosti s nulovou prítomnosťou koronavírusu v KĽDR skeptickí vzhľadom na jej zlú zdravotnú infraštruktúru a priepustnú hranicu s Čínou. KĽDR označila svoje protipandemické úsilie za záležitosť národnej existencie. Do krajiny nechodia turisti, diplomati mnohých štátov odleteli domov a cezhraničná doprava a obchod sú prísne obmedzené. Pchjongjang už neuvádza údaje o osobách v karanténe. Predtým však uviedol, že do izolácie umiestnil desaťtisíce osôb s príznakmi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies