Maďarskej kameramanke, ktorá kopala do migrantov, zakázali vstup do parlamentu

NETKY.SK • 24 November 2017, 06:54 • 2 min
Maďarskej kameramanke, ktorá kopala do migrantov, zakázali vstup do parlamentu

BUDAPEŠŤ - Maďarskej kameramanke Petre Lászlóovej, ktorú v roku 2015 natočili, ako v juhomaďarskej obci Röszke kopala do migrantov, zakázali vo štvrtok vstup do maďarského parlamentu.

slovakia

left justify in out

Počas rozhovoru totiž urazila jedného z poslancov.

 

Vedúci tlačového oddelenia maďarského parlamentu uviedol, že zákaz bude v platnosti do konca práve prebiehajúcej schôdze, a síce do polovice decembra.

 

Kameramanku uznal ešte v januári okresný súd v Segedíne v súvislosti s kauzou kopania do migrantov vinnou z prečinu výtržníctva a odsúdil ju na tri roky podmienečného odňatia slobody.

 

Lászlóovú, ktorá momentálne pracuje pre provládny internetový portál, zachytila tento pondelok kamera pri tom, ako sa vo vestibule parlamentu háda s Györgym Szilágyim z maďarskej ultrapravicovej strany Jobbik.

 

Poslanec odmietal odpovedať na otázky zmieneného serveru s tým, že podľa neho ide o provládny a propagandistický portál. Prekvapilo ho pritom, že Lászlóová pre takýto portál pracuje. Televízia, v ktorej kameramanka pracovala ešte pred incidentom s migrantmi, je totiž blízka práve Jobbiku.

 

Lászlóová údajne reagovala neslušne, poslancovi sa však za svoje slová neskôr ospravedlnila. Kameramanky sa zastal aj šéfredaktor portálu Gergely Huth.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies