Maďarská vláda sa pripravuje na vážne spory s EÚ

NETKY.SK • 9 Február 2017, 13:24 • 2 min
Maďarská vláda sa pripravuje na vážne spory s EÚ

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda očakáva v nadchádzajúcich mesiacoch vážne spory s Európskou úniou, najmä v otázkach spoločného zdaňovania či riešenia migračnej krízy. Povedal to dnes predseda parlamentnej frakcie vládnej strany Fidesz Lajos Kósa.

slovakia

left justify in out

"Je zrejmé, v ktorých oblastiach pôjde Brusel proti maďarským záujmom," vyhlásil Kósa vo verejnoprávnej televízii M1. Spory sa podľa neho dajú očakávať v súvislosti so snahami o zavedenie spoločnej európskej daňovej politiky, pričom maďarská vláda mieni pokračovať v znižovaní daní.

 

Za ďalšiu spornú oblasť označil znižovanie režijných nákladov maďarských domácností, ktorého realizáciu Únia ostro kritizuje. Nezhody s EÚ môžu podľa Kósu vyvolať aj kroky vlády premiéra Viktora Orbána v oblasti riešenia migračnej krízy.

 

"Chceme opätovne zaviesť zadržiavanie žiadateľov o azyl, chceme zakázať vstup na maďarské územie tým cudzincom, ktorí nemajú nárok na udelenie štatútu utečenca, a žiadatelia o azyl budú musieť... počkať na posúdenie svojich žiadostí na hraniciach," spresnil Kósa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies