REPORTÁŽ: Bratislavské vianočné trhy priniesli viacero noviniek

NETKY.SK • 13 December 2019, 11:26 • 2 min
REPORTÁŽ: Bratislavské vianočné trhy priniesli viacero noviniek

BRATISLAVA - Vianočné trhy v Bratislave, ktoré odštartovali v piatok 22. novembra o 17.00 h, priniesli viacero noviniek. My sme sa boli pozrieť na spokojnosť návštevníkov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

Bratislava tento rok pripravila pre návštevníkov novinky ako možnosť platby kartou, triedenie odpadu zero waste, vytvorenie protipožiarnej asistenčnej hliadky počas celého trvania vianočného Hlavného trhu od 22. novembra do 22. decembra.

 

img

 

Platiť sa dá aj bezhotovostne

Návštevníci vianočného Hlavného trhu môžu po prvýkrát platiť na trhoch kartou. Partnerom je Slovenská sporiteľňa, vďaka ktorej je možné v stánkoch platiť prostredníctvom karty, mobilu či hodiniek.

 

Platbu kartou môžu využiť držitelia kariet Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro, Cirrus, Up Slovensko, Callio Gastro, Ticket Restaurant, Gpay, applePay, rovnako je možné použiť stravné lístky Doxx.

Platenie bez hotovosti má vďaka službe Good Pay aj charitatívny rozmer. "Za každú platbu kartou, mobilom alebo hodinkami pošleme jeden cent Občianskemu združeniu Návrat. Každý návštevník vianočného Hlavného trhu tak bude môcť prostredníctvom služby Good Pay pomôcť rodinám, ktoré to potrebujú. Veríme, že návštevníkov táto možnosť pomôcť poteší,“ informovala na tlačovej konferencii riaditeľka odboru stratégie a rozvoja značky Slovenskej sporiteľne Dáša Juríková.

 

img

 

Triedenie odpadu

Novinkou tohtoročných vianočných trhov je aj koncept "zero waste“, čiže snaha predchádzať vzniku odpadu. K dispozícií budú tri triediace stanice.

 

Na každej stanici sú dvaja brigádnici, ktorí dohliadnu na správnosť triedenia a usmernia návštevníkov, ktorý odpad kam patrí.

 

img

 

Protipožiarna hliadka

Hlavné mesto prijalo aj niekoľko protipožiarnych opatrení. Dôležitým opatrením bolo vytvorenie protipožiarnej asistenčnej hliadky, ktorá bude dohliadať na bezpečnosť počas celého konania vianočných trhov.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona