Maďarská vláda chce usmerniť vlnu migrantov smerom na západ krajiny, tvrdí MSZP

NETKY.SK • 3 August 2015, 19:43 • 2 min
Maďarská vláda chce usmerniť vlnu migrantov smerom na západ krajiny, tvrdí MSZP

BUDAPEŠŤ - Výstavbou zábran na 175-kilometrovom maďarsko-srbskom hraničnom úseku chce vláda usmerniť migračnú vlnu viac na západ.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI to dnes vyhlásila Maďarská socialistická strana (MSZP). Výstavba plota, ktorá má brániť migrantom v prekračovaní zelenej hranice, sa dnes začala na 12 miestach.
     

Socialisti vyhlásili, že o snahe presunúť trasu migrantov viac na západ svedčí aj skutočnosť, že vláda v piatok zverejnila vo vestníku informáciu o výstavbe dvoch dočasných utečeneckých táborov - jeden v Baranskej župe pri obci Martonfa a druhý v Zalianskej župe pri obci Sormás.
     

MSZP zdôraznila, že už pred mesiacmi predložila návrh zákona, podľa ktorého by bolo potrebné posilniť stráženia hraníc a na trase migrantov vybudovať tábory, v ktorých by pomáhali utečencom riešiť administratívne úkony a mali by v nich zabezpečenú aj zdravotnú starostlivosť.
     

Počet migrantov, ktorí vstúpili na maďarské územie, v tomto roku stúpol už nad 100.000. V táboroch pre migrantov je v súčasnosti umiestnených 3500 migrantov. Do začiatku júna tohto roka ošetrili maďarskí lekári 5600 migrantov. Mnohí z nich pokračujú ešte pred ukončením azylového procesu v ceste do niektorej zo západných krajín Európy. Väčšina migrantov prichádza do Maďarska zo Srbska.
     

Na výstavbe zábran pracujú v dvojzmennej prevádzke maďarskí vojaci, ale aj 318 registrovaných nezamestnaných v Čongrádskej župe. Plot by podľa predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána mal byť hotový do konca augusta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies