Maďarská a slovenská polícia zatkla hľadaného Slováka

NETKY.SK • 11 Marec 2013, 13:59 • 2 min
Maďarská a slovenská polícia zatkla hľadaného Slováka

BRATISLAVA - Maďarská polícia zatkla hľadaného Slováka odsúdeného na päť rokov nepodmienečne. Trestu sa vyhýbal a skrýval sa v Maďarsku. Slovenská polícia ho vypátrala a v spolupráci s maďarskými kolegami zadržala.

slovakia

left justify in out

V roku 2002 došlo v Galante k lúpežnému prepadnutiu vodiča vozidla Škoda Felicia. Vtedy fyzicky zaútočil na neho Gabriel T. (40), ktorý proti poškodenému použil aj slzný plyn. Následne vozidlo odcudzil. Polícia páchateľa vypátrala a zadržala. Gabrielovi T. súd za lúpež uložil trest odňatia slobody na päť rokov. Po výzve súdu na nástup na výkon trestu sa však odsúdený začal spravodlivosti vyhýbať a ukrýval sa na rôznych miestach.

Policajti zistili, že sa zdržiava na juhu Maďarska, v meste Orosháza. "Po zhromaždení potrebných poznatkov polícia pripravila na jeho zadržanie medzinárodnú akciu. Na nej sa priamo zúčastnili aj špecialisti zo Slovenska. Hľadaného zadržali v maďarskom meste na parkovisku pred nákupným centrom. Rýchlosťou zákroku bol zaskočený, pri zásahu ani nestihol klásť odpor. Pri kontrole totožnosti sa pokúsil vydávať sa za inú osobu. Dokonca mal pri sebe aj falošné slovenské doklady," uviedol Michal Slivka z Prezídia Policajného zboru.

Maďarským policajtom sa pri prehliadke hotelovej izby Gabriela T. podarilo zaistiť väčšie množstvo marihuany. "V súčasnosti je Gabriel T. vo väzbe, kde ho čaká návrh na uvalenie vydávacej väzby. Predpokladáme však, že pred vydaním na Slovensko bude voči nemu vedené trestné stíhanie aj v Maďarsku a to za drogovú trestnú činnosť a falšovanie úradnej listiny," dodal Slivka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies