Maďarič sa vzdáva funkcie podpredsedu strany Smer-SD

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 18:09 • 2 min
Maďarič sa vzdáva funkcie podpredsedu strany Smer-SD

BRATISLAVA - Marek Maďarič sa vzdá na dnešnom rokovaní predsedníctva Smeru-SD funkcie podpredsedu tak, ako to avizoval predseda strany Robert Fico.

slovakia

left justify in out

Rokovanie sa začalo v straníckej centrále dnes krátko po 17:00. Maďarič zároveň novinárom povedal, že nevie, či bude kandidovať na podpredsednícku stoličku 28. júna na mimoriadnom sneme. Zdôvodnil to tým, že nevie či pôjde o volebný snem.

 

Maďarič svoje rozhodnutie avizoval po prehratých prezidentských voľbách Roberta Fica. "Môžem vám povedať len za seba, že som včera na vedení strany oznámil svoje rozhodnutie kolegom, že na najbližšom predsedníctve sa vzdám funkcie podpredsedu strany. Je to rozhodnutie, ktoré je v súlade s mojou predstavou politickej kultúry," uviedol Maďarič 9. apríla. Svoje rozhodnutie zopakoval novinárom aj o tri týždne neskôr. 

 

Podľa informácií agentúry SITA by na mimoriadnom sneme 28. júna malo dôjsť k výmene niektorých podpredsedov strany. Skončiť by mali Dušan Čaplovič a Vladimír Maňka. Nahradiť by ich mali Peter Pellegrini a Peter Žiga. Pellegrini je štátnym tajomníkom na ministerstve financií. Rovnako ako Maňka je z Banskobystrického kraja. Žiga je ministrom životného prostredia. V súvislosti s možnou kandidatúrou na podpredsedu strany sa spomína aj meno žilinského župana Juraja Blanára. 

 

Vo vedení Smeru-SD sa hovorí podľa informácií agentúry SITA aj o výmene niekoľkých ministrov vlády. Spomína sa v tejto súvislosti najmä rezort školstva a hospodárstva. Výmeny by sa však mali týkať aj okresných a krajských funkcionárov v tých regiónoch, kde s ich prácou nie je spokojnosť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies