Maďari vnímajú ilegálnu migráciu vážne, prísnejšie riešenia očakáva 82 % ľudí

NETKY.SK • 14 September 2015, 13:36 • 2 min
Maďari vnímajú ilegálnu migráciu vážne, prísnejšie riešenia očakáva 82 % ľudí

BUDAPEŠŤ - Až 82 percent Maďarov považuje za znepokojujúcu súčasnú vlnu ilegálnej migrácie a očakáva prísnejšie riešenie tejto otázky. Vyplýva to z dnes zverejnených výsledkov prieskumu maďarského inštitútu Századvég.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI sa prieskum týkajúci sa názorov dospelého obyvateľstva Maďarska na ilegálnu migráciu a na príslušné právne normy uskutočnil začiatkom septembra. Z jeho výsledkov vyplýva, že situáciu s utečencami považujú Maďari jednoznačne za vážnu, iba 23 percent ju označilo za "skôr vážnu" a desať percent opýtaných v nej nevidí žiadne riziko. Až 83 percent opýtaných si myslí, že je neprijateľné, aby utečenci prekročili ilegálne hranice a bez dokumentov prechádzali územím krajiny.

 

V januári sprísnenie prisťahovaleckých noriem v Maďarsku podporilo 70 percent respondentov, v júni ich pomer stúpol na 74 percent a v septembri až na 82 percent. V januári nepodporilo sprísnenie uvedených noriem 23 percent Maďarov, v septembri ich percento kleslo 16. Názory predstaviteľov Európskej únie, že jej členské krajiny musia prijať neobmedzené množstvo vojnových utečencov zo Sýrie, odmieta 72 percent Maďarov. Podporu tomuto názoru vyjadrilo iba 24 percent respondentov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies