Maďari sú nespokojní: Situáciu krajiny považuje za dobrú len 26 percent ľudí!

NETKY.SK • 11 September 2013, 16:03 • 2 min
Maďari sú nespokojní: Situáciu krajiny považuje za dobrú len 26 percent ľudí!

BUDAPEŠŤ - Situáciu Maďarska považuje za dobrú 26 percent Maďarov - o päť percent viac než pred dvoma rokmi. Najviac obáv u Maďarov vyvoláva neisté zamestnanie, hospodárska situácia krajiny a dôchodkové zabezpečenie. Vyplýva to z dnes zverejneného prieskumu inštitútu GFK Hungária.

slovakia

left justify in out

Podľa výsledkov prieskumu, ktorý vykonali v lete 2013 na vzorke 1000 ľudí vo veku nad 15 rokov, najoptimistickejšia je skupina respondentov vo veku 15-29 rokov. Až 30 percent opýtaných z tejto skupiny vyjadrilo presvedčenie, že v nasledujúcich 12 mesiacoch sa ich osobná situácia zlepší.

V reakcii na otázku posúdenia svojej budúcnosti až 74 percent Maďarov vyjadrilo najväčšie obavy z dôchodkového zabezpečenia v starobe.

Pravidelne mesačne, prípadne občas, dokáže ušetriť určité finančné čiastky zhruba polovica obyvateľstva. Priemerná výška úspory domácností dosahuje podľa prieskumu GFK Hungária 13 percent z čistého príjmu jej členov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies