Macedónsko vyhlásilo stav núdze na hraniciach, do oblasti nasadilo vojakov

NETKY.SK • 20 August 2015, 16:05 • 2 min
Macedónsko vyhlásilo stav núdze na hraniciach, do oblasti nasadilo vojakov

GEVGELIJA - Macedónsko vyhlásilo dnes stav núdze v severných aj južných pohraničných oblastiach a na hraniciach zároveň posilnilo bezpečnosť, čím zabránilo tisíckam migrantov vo vstupe na svoje územie. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Macedónska vláda do týchto oblastí nasadila vojakov, aby tak zastavila obrovský prílev migrantov. Tisícky utečencov teraz uviazli v "krajine nikoho" - na území medzi Macedónskom a Gréckom, neďaleko macedónskeho mesta Gevgelija, odkiaľ sa plánovali dostať vlakmi k srbskej hranici a následne do Maďarska, členskej krajiny Európskej únie.

 

"Očakávame, že zapojenie armády bude mať za následok dva želané javy - zvýši sa bezpečnosť našich občanov v dvoch regiónoch a pri zaobchádzaní s osobami žiadajúcimi o azyl bude zároveň možný komplexnejší prístup," uviedol hovorca macedónskeho ministerstva vnútra Ivo Kotevski, ktorého citovala agentúra Reuters.

 

Macedónsko sa v uplynulom období stalo hlavnou tranzitnou krajinou pre migrantov smerujúcich cez Grécko do bohatších krajín Európskej únie. Len v priebehu júla cez túto pomerne chudobnú balkánsku krajinu prešlo už takmer 39.000 migrantov, pochádzajúcich prevažne zo Sýrie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies