Maďarsko predáva vyše 25-% podiel v Budapest Airport Hochtiefu

NETKY.SK • 17 Jún 2011, 14:42 • 2 min
Maďarsko predáva vyše 25-% podiel v Budapest Airport Hochtiefu

Maďarsko predáva vyše 25-% podiel v Budapest Airport Hochtiefu

slovakia

left justify in out

img

Maďarsko využilo opciu na predaj svojho 25-% podielu plus jedna akcia v spoločnosti Budapest Airport, ktorá prevádzkuje medzinárodné letisko v Budapešti, nemeckej stavebnej firme Hochtief. Hodnota podielu dosahuje 36,6 miliardy forintov (136,74 milióna eur).
      Maďarské ministerstvo hospodárskeho rozvoja dnes oznámilo, že agentúra pre správu štátneho majetku (MNV) využila opciu na predaj podielu 15. júna. Už minulý týždeň Budapešť dala najavo, že podiel plánuje predať. Ministerstvo zároveň dodalo, že maďarská divízia Hochtiefu zaplatí stanovenú cenu do 30 dní od informácii o predaji.
      Spoločnosť Hochtief, ktorá vlastní 37,3-% podiel v Budapest Airport od roku 2007, je na základe akcionárskej dohody povinná odkúpiť menšinový podiel. Bývalá maďarská vláda predala ešte v decembri 2005 celkovo 75 % akcií BA britskému operátorovi letísk BAA za 464,5 miliardy forintov. Spoločnosť odvtedy niekoľkokrát zmenila majiteľov.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies