Má 85 rokov a takto prežívala celoplošné testovanie

NETKY.SK • 9 November 2020, 08:15 • 2 min
Má 85 rokov a takto prežívala celoplošné testovanie

V jej prípade rozhodne neplatí, že čím starší človek je, tým sa do života zahryzne s menšou chuťou.

slovakia

left justify in out

Je to 85-ročná dáma, ktorá navyše dbá o svoj vzhľad. Vlasy odfarbené, pleť čistá a rozžiarená, záujem o literatúru silný.


Odchádza s bolesťou brucha
Býva v domove dôchodcov a o izbu sa delí s rovnako zanietenou a určite nie ľahko sa vzdávajúcou 90-ročnou ženou. Keď sa dakto vyberie na návštevu, môže sa na počiatku domnievať, že jeho prítomnosť vnesie útechu do inak nudného dňa. Viac by sa však mýliť nemohol. Návštevník totiž sám dostane liek, z domova dôchodcov odchádza s bolesťou brucha, čo sa tak nasmial.


Testovanie
Nuž a aj ona sa podrobila celoplošnému testovaniu a neváhala sa podeliť nielen o priebeh, ale aj o dojem, ktorý v nej pretrval. Svoj zážitok rozpovedala do telefónu a nie všetko sa ihneď dalo zapísať, pretože sa tak hlasno a od duše smiala, až jej bolo ťažko rozumieť.


„Minulú sobotu nás testovali," oznámila, pričom nezabudla upresniť, že sa to udialo na dvore domova dôchodcov. „Sestrička tam bola s nami. Hovorila som tým dvom mužom, asi to boli lekári, že vyzerajú ako snehuliaci. A sestričke som povedala, nech ma radšej drží, lebo odpadnem."

 

img


Následne sa medzi ňou a slúžiacim personálom rozvinula veselá komunikácia. Zdravotná sestra jej neverila strach, lebo je vraj taká veľká a silná, že by ľahko zbila aj nejakého chlapa, ak by chcela.


„Potom mi vyhŕkli pri výtere slzy. Nemala som si ich ani s čím utrieť. Keď to zdravotník uvidel, utrel mi ich. Neviem, s čím to bolo, ale vyzeralo to ako vata. Len čo som si trochu vydýchla, pokračovala som v debate a priznala som, že ešte som žiadneho chlapa nezbila. No niektorí by si zaslúžili, povedala som tým dvom snehuliakom so smiechom. Oni sa tiež smiali, že oni sú dobrí a bitku by si určite nezaslúžili."

 

Mohlo by vás zaujímať: Čakala na neho 30 rokov, až sa napokon dočkala


Ostala by aj do Vianoc
Rada by rozprávala ďalej, ale dvor sa začínal postupne plniť zvyšnou klientelou a personál sa musel venovať práci. „Ty už radšej choď," upozornila ju jedna smelšia žena, „lebo keď ostaneš, budeš tu asi rečniť aj do Vianoc."


Len čo pomalým krokom vošla na izbu, oslovila svoju 90-ročnú spolubývajúcu. „Žiarlila si na toho mladého lekára, čo mi utrel oči, že?" „No veď som mu aj povedala, že tebe utrel a mne nie, lebo si mladšia."

 

img


Pozorovateľ musí len žasnúť nad neutíchajúcou dobrou náladou a schopnosťou žartovať v čase i nečase. Ako to dokáže? Ako je možné, že sa nesťažuje, netrúsi nenávisť a nespráva sa nepriateľsky? Ona má odpoveď, je to jej medicína na všetko. „O všetkom hovorím s Bohom. Povedz mu aj ty všetko ako svojmu priateľovi či matke." Ozaj, už som asi spomínala jej závideniahodnú pleť.

 

„Prečo máte takú čistú a rozžiarenú pleť? Aký krém používate?" pýta sa jej nejeden zvedavec. „Mám ju takú, lebo všetky problémy dávam Bohu."

 

Len tak medzi nami, asi nejaký ten krém predsa len na pleť nanáša, ale jeho názov nikdy neprezradí. Nič to však nemení na tom, že kto sa opiera o Boha, sklamaný nebude. Naopak, život bude sladký aj s občasnou horkou príchuťou.

 

Prečítajte si tiež: Tri pozitívne príbehy, ktoré napísal koronavírus



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies