Análne testy na koronavírus v Číne? Nič také sa v krajine nedeje, tvrdia elity

NETKY.SK • 25 Február 2021, 18:46 • 2 min
Análne testy na koronavírus v Číne? Nič také sa v krajine nedeje, tvrdia elity

PEKING - Čína poprela tvrdenia, že podrobuje amerických diplomatov análnym testom na ochorenie COVID-19. Stalo sa tak po správach z Washingtonu o tom, že niektorí jeho zamestnanci museli podstúpiť túto procedúru.

slovakia

left justify in out

"Čína nikdy nežiadala od amerických diplomatov v Číne, aby absolvovali análne výterové testy," vyhlásil vo štvrtok na brífingu hovorca čínskeho ministerstva zahraničia Čao Li-ťien.

 

img


Hovorca amerického rezortu zahraničia sa v tejto súvislosti vyjadril, že Washington je "zaviazaný zaručiť bezpečnosť a ochranu amerických diplomatov a ich rodín pri zachovaní ich dôstojnosti v súlade s Viedenským dohovorom o diplomatických stykoch a ďalšími príslušnými ustanoveniami diplomatického práva".

O tom, že niektorí americkí zamestnanci informovali ministerstvo, že museli podstúpiť análne testy, informoval minulý týždeň denník The Washington Post.

 

img

dostupný link 


Čína zaviedla používanie análnych testov na koronavírus, pretože sú údajne presnejšie ako výtery z nosa alebo úst.

 

Situácia sa upokojuje 
V krajine už viac ako týždeň nezaznamenal žiadny nový lokálny prípad COVID-19. Stále tam však prísne testujú, najmä ľudí prichádzajúcich zo zahraničia. Diplomati a ďalší cudzinci so špeciálnym statusom majú výnimku zo zákazu vstupu pre väčšinu cudzincov do Číny.

 

img

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona