Lyžiarske stredisko v Tatranskej Lomnici otvorí cez víkend prvú zjazdovku

NETKY.SK • 11 December 2015, 13:56 • 2 min
Lyžiarske stredisko v Tatranskej Lomnici otvorí cez víkend prvú zjazdovku

POPRAD - Lyžiarske stredisko v Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách otvorí od soboty prvú zjazdovku Štart Východ.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts Zuzana Fabianová, postupne, podľa počasia a zasneženia tratí, bude stredisko otvárať aj ďalšie zjazdovky. Aktuálne sa lyžuje na troch zjazdovkách na Štrbskom Plese, kde je 40 cm snehu a podmienky na lyžovanie sú veľmi dobré. „V prevádzke je jedna lanovka a dva vleky. Pre najmenších lyžiarov je na Štrbskom Plese otvorená lyžiarska škola Maxiland s dĺžkou 50 m,“ uviedla Fabianová.


Pre turistov bude počas víkendu v prevádzke lanovka na Solisko. Rovnako je otvorená pozemná lanovka zo Starého Smokovca na Hrebienok. Tam si návštevníci môžu pozrieť najväčšiu tatranskú atrakciu, a to Tatransky ľadový dóm.

 


V Nízkych Tatrách si lyžiari počas nadchádzajúceho víkendu užijú na Chopku 11 zjazdoviek a takmer trinásť kilometrov tratí, v prevádzke bude deväť lanoviek. „Na zjazdovkách je od 30 do 60 cm snehu a podmienky na lyžovanie sú na oboch stranách Chopku dobré až veľmi dobré,“ priblížila situáciu Fabianová.

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies