Cícerová polievka
Suroviny pre 4 osoby:
200 g cíceru, 1 bobkový list, 4 zemiaky, olej, hladkú múku, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 1 kyslú smotanu, mlieko podľa potreby, ocot, cukor, 3 párky,
Príprava:
1. Cícer uvaríme vo vode na polovicu.

2. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, bobkový list a dovaríme do mäkka.

3. Z 2 PL hladkej múky a oleja pripravíme zápražku a nalejeme do polievky. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ, nakrájané párky, smotanu a podľa potreby mlieko.

Necháme povariť, dochutíme cukrom a octom.

Bravčové azu
Suroviny pre 4 osoby:
600 g bravčového stehna, 1 cibuľu, 1 konzervu sterilizovaného hrášku, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL kečupu, 1 PL červeného vína, 1 bujón, 200 g šunky, olej,
Príprava:
1. Cibuľu nakrájame a orestujeme na oleji.

2. Pridáme mäso nakrájané na rezance a opekáme do biela.

3. Osolíme, okoreníme, pridáme hrášok, nakrájanú šunku, podlejeme vodou, vložíme bujón a dusíme 10 minút.

Nakoniec pridáme kečup, víno a dodusíme do mäkka. Podávame s ryžou.

Prajeme dobrú chuť.
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.