Luskoviny aj v nedeľu

NETKY.SK • 10 August 2014, 09:00 • 2 min
Luskoviny aj v nedeľu

BRATSILAVA – Hrach, fazuľa, bôb, či cícer sú zdravé luskoviny plné vitamínov. Prečo ich teda nepoužiť aj v nedeľu na prípravu chutného obeda.

slovakia

left justify in out

Cícerová polievka

 

Suroviny pre 4 osoby:

200 g cíceru, 1 bobkový list, 4 zemiaky, olej,  hladkú múku, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 1 kyslú smotanu, mlieko podľa potreby, ocot, cukor, 3 párky,

 

Príprava:

1. Cícer uvaríme vo vode na polovicu.

img

 

2. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, bobkový list a dovaríme do mäkka.

img

 

3. Z 2 PL hladkej múky a oleja pripravíme zápražku a nalejeme do polievky. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ, nakrájané párky, smotanu a podľa potreby mlieko.

 

img

 

Necháme povariť, dochutíme cukrom a octom.

 

img

 

 

Bravčové azu

 

Suroviny pre 4 osoby:

600 g bravčového stehna, 1 cibuľu, 1 konzervu sterilizovaného hrášku, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL kečupu, 1 PL červeného vína, 1 bujón, 200 g šunky, olej,

 

Príprava:

1. Cibuľu nakrájame a orestujeme na oleji.

 

img

 

2. Pridáme mäso nakrájané na rezance a opekáme do biela.

 

img

 

3. Osolíme, okoreníme, pridáme hrášok, nakrájanú šunku, podlejeme vodou, vložíme bujón a dusíme 10 minút.

 

img

 

Nakoniec pridáme kečup, víno a dodusíme do mäkka. Podávame s ryžou.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies